Tatar: Hükümeti kurma görevini UBP Kurultayını kazanana vereceğim

"Ben burada tarafsız bir cumhurbaşkanıyım" diyen Ersin Tatar bugün bağımsız vekillerle yaptığı görüşmenin ardından bir kez daha UBP'nin kurultayını bekleyeceğini ve hükümeti kurma görevini kazanan adaya vereceğini belirtti.

HABER MERKEZİ

Erken seçimin 9 Ocak’ta olabileceğini işaret eden Tatar, hükümeti kurma görevi vermek için UBP kurultayını beklediğini söyledi. Tatar’ın açıklamaları şöyle:

“Erken genel seçim 6 Şubat’tan bile daha önce olabilir ancak bu UBP’nin kurultayının tamamlanmasının ardından belirlenecek. Allah’ın izniyle bu hafta sonu UBP kurultayını yapacaktır. Birinci turun ardından ikinci tur olabilir ama kurultay tamamlandıktan sonra… Erken seçim 9 Ocak’ta olabilir gibi görünüyor ama bunun kararını Meclis’in almasını tercih ederim. Meclis’te tüm siyasi partilerin uzlaşısıyla en doğru tarih belirlenecektir. UBP genel başkanını seçtikten sonra kurultayı kazanan arkadaşa hükümeti kurma görevini vereceğim. Bu hükümet ülkeyi seçime kadar götürecek. Ondan sonraki süreçte o hükümetle seçime gidilecek, güvenoyu alır almaz o başka meseledir ama yüce Meclis değerlendirmesini yapacaktır. Ben süreçleri gerekli mercilerle değerlendiriyorum. Ben burada tarafsız bir cumhurbaşkanıyım. dolayısıyla anayasal yetkilerim doğrultusunda bu süreci değerlendiriyorum.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi