Civil Game Jam başlıyor: 265 genç, 48 saatte oyun geliştirecek

İnşaat Mühendisleri Odası öncülüğünde 16-18 Ekim'de ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde yapılacak Civil Game Jam'de 65 takım ve 265 katılımcı 150 bin TL ödül için yarışacak.

KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası öncülüğünde Civil Game Jam, 16-18 Ekim 2026 tarihlerinde ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde düzenlenecek. İMO, LootBAG Studios, ODTÜ KALTEV ve METU NCC ACM iş birliğiyle 65 takımda 265 katılımcı, 48 saat boyunca özgün oyun projeleri geliştirecek.

48 SAATTE ÖZGÜN OYUN PROJELERİ
Yazılım, görsel tasarım, animasyon, ses tasarımı ve oyun geliştirme alanlarından gençleri buluşturacak etkinlik, disiplinler arası iş birliğini hedefleyecek. İMO, yapay zeka, simülasyon, modelleme ve yazılımın mühendislikteki rolünü tanıtarak gençlerin mesleğe ilgisini artırmayı amaçladığını açıkladı. Katılımcılar, deneyimli jüri ve mentorlarla bir araya gelecek.

BİRİNCİYE 70 BİN TL ÖDÜL
Yaratıcılık, problem çözme ve takım çalışmasının öne çıkacağı etkinliğin toplam ödül havuzu 150 bin TL olacak. Birinci takıma 70 bin TL, ikinciye 50 bin TL, üçüncüye 30 bin TL ödül verilecek.

AÇILIŞ CUMA GÜNÜ SAAT 18.00’DE
Açılış 16 Ekim Cuma günü saat 18.00’de yapılacak. Ardından başlayacak 48 saatlik oyun geliştirme süreci, 18 Ekim Pazar günü final sunumları, jüri değerlendirmesi ve kapanışla tamamlanacak. Bilgi: civilgamejam.metuncc.com.

DAUSEN

DAUSEN

LTB

LTB

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi