Meclis bugün karma oy için olağanüstü toplanacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman'ın bir daha görüşülmek üzere Meclis'e iade ettiği ve karma oy uygulamasının kaldırılmasını içeren Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik No:2) Yasası'nı görüşmek üzere bugün saat 11.00'de olağanüstü toplanacak. Gündemde ayrıca üç Güvenlik Kamu Görevlileri Değişiklik Yasa Tasarısı da bulunacak.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, karma oy uygulamasının kaldırılmasını içeren Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik No:2) Yasası’nı yeniden görüşmek üzere bugün saat 11.00’de olağanüstü toplanacak. Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman tarafından bir daha görüşülmek üzere Meclis’e iade edilen yasa, Genel Kurul’un ana gündem maddesi olacak.

Düzenleme, Cumhuriyet Meclisi’nin 10 Eylül’deki olağanüstü birleşiminde oy çokluğuyla kabul edilmiş, karma oyun milletvekilliği ve belediye meclis üyeliği seçimlerinde kaldırılması kararlaştırılmıştı. Parti içi tercih uygulamasının ise devam etmesi öngörülmüştü. Cumhurbaşkanı Erhürman, yasayı 17 Eylül’de yeniden görüşülmek üzere Meclis’e iade etmişti.

Genel Kurul gündeminde ayrıca Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı Y.T.No:406/5/2026, Y.T.No:429/5/2026 ve Y.T.No:430/5/2026 da yer alacak.

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi