Saliha Özkol cinayetinde yeni ayrıntılar: Cinayet zanlısı iki saat evi gözetledi

Aygün’de Saliha Özkol’u öldürmekle suçlanan Mustafa Ak, sağlık durumunun düzelmesinin ardından ilk kez mahkeme huzuruna çıkarıldı. Polis, Ak’ın cinayetten yaklaşık iki saat önce Özkol’un evinin çevresine geldiğini, evi gözetlediğini, kapının açılmaması üzerine camı kırarak içeri girdiğini ve evden kaçmayı başaran Özkol’u bahçede yakaladığını açıkladı. Soruşturmanın tamamlandığını bildiren polis, zanlı hakkında taammüden adam öldürme dahil birden fazla suçlama getirildiğini belirtti. Mahkeme, Ak’ın davası görüşülünceye kadar 3 ayı aşmamak üzere cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Bugün Kıbrıs

Aygün’de 7 Eylül’de Saliha Özkol’un öldürülmesine ilişkin soruşturmada yeni ayrıntılar mahkemeye taşındı. Cinayetin ardından kendisine zarar vermesi nedeniyle hastanede tedavi altında tutulan ve daha önce gıyabında toplam 10 günlük tutukluluk emri alınan Mustafa Ak, sağlık durumunun düzelmesinin ardından İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

İskele Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Durmuş Emiroğulları, mahkemede yaptığı açıklamada, Ak’ın cinayet sabahı saat 04.00 sıralarında Saliha Özkol’un Aygün’deki evinin çevresine geldiğini ve evi gözetlediğini belirtti. Polis, zanlının yaklaşık iki saat sonra kapıyı çaldığını, Özkol’un kapıyı açmaması üzerine balkon kapısındaki camı kırarak eve girdiğini aktardı.

EVİ GÖZETLEDİ, CAMI KIRARAK İÇERİ GİRDİ
Mahkemede aktarılan polis bulgularına göre cinayet zanlısı Mustafa Ak, evde bulunan 26 santimetre uzunluğundaki tahta saplı bıçağı aldı. Saliha Özkol evden çıkmayı başardı ancak Ak peşinden giderek Özkol’u evin bahçesinde yakaladı. Polis, Özkol’un boyun, sırt ve ense bölgelerinden bıçaklanarak yaşamını yitirdiğini mahkemeye aktardı.

Ak’ın daha sonra olay yerinden aracıyla ayrılarak Mağusa Çanakkale bölgesindeki evine gittiği ve cinayette kullanıldığı belirtilen aynı bıçakla kendisine zarar verdiği kaydedildi. Polis tarafından baygın halde bulunan Ak, Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış ve tedavisi süresince mahkeme huzuruna çıkarılamamıştı.

POLİSE VERDİĞİ İFADEDE SUÇLARI KABUL ETTİĞİ AÇIKLANDI
Polis, Ak’ın 8 Eylül’de hastanede gönüllü ifade verdiğini ve suçları kabul ettiğini, ancak mahkemede konuşmak istemediğini belirtti. Soruşturma kapsamında çok sayıda ifade alındığı ve kamera görüntülerinin emare olarak toplandığı da mahkemeye aktarıldı.

Soruşturmanın tamamlandığını açıklayan polis, Ak hakkında “taammüden adam öldürme”, “adam öldürme”, “mülke tecavüz”, “ağır yaralama”, “kasti hasar” ve “vahim zarar” suçlamalarının getirildiğini bildirdi. Polis, davaların Ağır Ceza Mahkemesi kapsamına girdiğini belirterek zanlının cezaevine gönderilmesini talep etti.

3 AYI AŞMAMAK ÜZERE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Mahkeme, suçlamaların ciddiyetini dikkate alarak Ak’ın davası görüşülünceye kadar 3 ayı aşmamak üzere cezaevinde tutuklu kalmasına karar verdi.

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi