Filo Jet faciasında bir kişinin daha naaşına ulaşıldı: Can kaybı 13’e yükseldi

Girne açıklarındaki Filo Jet faciasının ardından yürütülen aramalarda bir kadının daha naaşına ulaşıldı. Son bulguyla birlikte hayatını kaybedenlerin sayısı 13’e yükselirken, 15 kişi için arama çalışmaları sürüyor.

Bugün Kıbrıs

Başbakan Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen Filo Jet faciasının ardından sürdürülen arama çalışmalarında bir kişinin daha naaşına ulaşıldığını açıkladı.

Üstel, Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı TCG IŞIN ve TCG ALEMDAR gemilerinin yürüttüğü aramalarda ulaşılan naaşın bir kadına ait olduğunun belirlendiğini, kimlik tespiti için polis tarafından çalışma başlatıldığını bildirdi.

Üstel açıklamasında, “Meydana gelen deniz kazasının ardından aralıksız sürdürülen arama kurtarma çalışmaları sonucunda bir insanımızın daha naaşına ulaşılmıştır” dedi.

“HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 13’E YÜKSELDİ”

Arama çalışmalarındaki son duruma ilişkin Üstel, şu bilgileri verdi:

“Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı TCG IŞIN ve TCG ALEMDAR gemilerimizin yürüttüğü arama faaliyetleri sonucunda ulaşılan naaşın bir kadına ait olduğu tespit edilmiş, kimliğinin belirlenmesi amacıyla Polis Teşkilatımız tarafından gerekli çalışmalar başlatılmıştır.”

Üstel, “Ulaşılan naaşla birlikte kazada hayatını kaybeden insanlarımızın sayısı 13’e yükselmiş, kayıp insanlarımızın sayısı ise 15 olmuştur” dedi.

Kayıp kişilerin bulunması amacıyla çalışmaların kesintisiz devam ettiğini belirten Üstel, “Kayıp insanlarımıza ulaşmak amacıyla ilgili tüm birimlerimizin katılımıyla yürütülen arama faaliyetleri, 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

ARAMA EKİPLERİNE TEŞEKKÜR

Üstel, açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e teşekkür ederek, şöyle devam etti:

“Arama çalışmalarına büyük bir özveri ve kararlılıkla katkı koyan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Deniz Kuvvetlerimizin, Hava Kuvvetlerimizin, Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığımızın ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımızın tüm komutanlarına ve personeline, sahada gece gündüz görev yapan tüm askeri ve sivil ekiplerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

Üstel ayrıca facianın ilk anından itibaren bölgede görev yapan basın mensuplarına da teşekkür etti.

Açıklamada, “Tüm ekiplerimiz, kayıp insanlarımıza ulaşmak için aynı kararlılık, hassasiyet ve özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına sabır diliyoruz” denildi.

 

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi