Sıcakların ardından hava değişiyor: Yağmur, gök gürültüsü ve dolu geliyor

Kıbrıs’ta günlerdir etkili olan yüksek sıcaklıkların ardından hava değişiyor. 15 Ağustos hafta sonunda yerel yağmur ve gök gürültülü sağanak bekleniyor, bazı bölgelerde dolu ihtimali de bulunuyor. Bugün ise iç kesimlerde sıcaklığın 39 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs’ta sıcak hava dalgasının ardından hafta sonunda daha serin ve yağışlı hava bekleniyor.

Tahminlere göre bugün hava genel olarak açık olacak ancak öğleden sonra özellikle dağlık bölgelerde bulutlanma artacak ve yerel yağmur veya gök gürültülü sağanak görülebilecek.

Gök gürültülü sağanak sırasında dolu ihtimali de bulunuyor.

Bugün sıcaklığın iç kesimlerde 39 dereceye, batı ve güneybatı kıyılarında yaklaşık 30 dereceye, diğer kıyılarda ise 32-34 derece civarına ulaşması bekleniyor.

15 AĞUSTOS’TA YAĞMUR BEKLENİYOR
15 Ağustos Cumartesi günü özellikle öğle saatlerinden sonra dağlık bölgeler ve iç kesimlerde yerel yağmur ve gök gürültülü sağanak ihtimali bulunuyor.

Yağışların pazar ve pazartesi günü de yer yer devam etmesi beklenirken sıcaklıkların kademeli olarak düşerek mevsim normallerinin biraz altına gerileyeceği tahmin ediliyor.

Gök gürültülü sağanak görülen bölgelerde dolu da beklenebileceği belirtiliyor.

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi