KTEV, Mehmet Yaşın’ın yarım asırlık şiir külliyatını okurlarla buluşturacak
Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı, Kıbrıs’tan yetişen şair, yazar ve edebiyat insanlarından Mehmet Yaşın’ın 50 yılı aşan şiir serüvenini içeren Toplu Şiirler: 1975-2025 adlı üç ciltlik eserinin de yer alacağı edebiyat ve kültür sohbetleri düzenleyecek.
KTEV, Mehmet Yaşın’ın yarım asırlık şiir külliyatını okurlarla buluşturacak
Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı, Kıbrıs’tan yetişen şair, yazar ve edebiyat insanlarından Mehmet Yaşın’ın 50 yılı aşan şiir serüvenini içeren Toplu Şiirler: 1975-2025 adlı üç ciltlik eserinin de yer alacağı edebiyat ve kültür sohbetleri düzenleyecek.
Bugün Kıbrıs
Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı (KTEV), Doku Kitabevleri ile birlikte Mehmet Yaşın’ı Kıbrıslı okurlarla buluşturacak. KTEV ve Doku Kitabevleri; Lefkoşa’da Rüstem Kitabevi, Mağusa’da Belediye Bandabuliya Merkezi ve Girne’de Düşünce Derneği iş birliğiyle yaygın edebiyat ve kültür sohbetleri düzenleyecek.
Toplantılarda, Türkiye’de yeni yayımlanan üç ciltlik ve 850 sayfalık Toplu Şiirler: 1975-2025 adlı kitapların yanı sıra, Mehmet Yaşın’ın roman, deneme ve inceleme türündeki diğer eserleri de okurlara sunulacak.
ÜÇ KENTTE EDEBİYAT VE KÜLTÜR SOHBETLERİ YAPILACAK
KTEV’den yapılan açıklamaya göre, edebiyat ve kültür sohbetleri üç farklı kentte yapılacak. Lefkoşa’daki buluşmada moderatörlüğü Mete Hatay, Mağusa’daki etkinlikte Yetin Arslan, Girne’deki toplantıda ise Sadiye Ada üstlenecek.
Açıklamada, Kıbrıs’tan yetişen şair, yazar ve edebiyat insanlarından Mehmet Yaşın’ın, yarım asırlık şiir külliyatıyla Kıbrıslı okurlarla bir araya geleceği belirtildi. Etkinliklerde Yaşın’ın şiirlerinin yanı sıra edebiyat, sanat, Kıbrıs kültürü ve eğitim gündemlerine ilişkin sohbetlerin de yer alacağı kaydedildi.
“ŞİİRLE HAYAT ARASINDA GİDEREK SİLİKLEŞEN BİR HATTA ÇAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR”
Mehmet Yaşın’ın yayıncısı İthaki Yayınları’nın açıklamasında, Toplu Şiirler: 1975-2025 adlı üç ciltlik eserin şairin farklı dönemlerde yayımlanan bütün şiir kitaplarını bir araya getirdiği belirtildi. Açıklamada, kitapların daha önce hiçbir kitabında yer almamış ilk şiirlerden henüz yayımlanmamış en yeni şiirlere uzanan geniş bir seçki sunduğu ifade edildi.
İthaki Yayınları’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Yaşın’ın elli yılı aşan şiir serüvenini içeren Toplu Şiirler: 1975-2025 – cilt I – II III, şairin farklı dönemlerde yayımlanan bütün şiir kitaplarını; daha önce hiçbir kitabında yer almamış ilk şiirlerinden, henüz yayımlanmamış en yeni şiirlerine uzanan üç ciltlik geniş bir seçkiyle bir araya getiriyor. Türkçe şiirin sınırlarını çokdillilik, göç, aşklar, hafıza ve aidiyet meseleleriyle genişleten Mehmet Yaşın’ın poetik yolculuğu, şiirle hayat arasında giderek silikleşen bir hatta çağlamaya devam ediyor.”
KTEV’DEN TOPLANTILARA DAVET
KTEV açıklamasında, şiir, edebiyat ve sanatın yanı sıra Kıbrıs kültürü ile eğitim gündemlerine ilgi duyan herkes toplantılara davet edildi. Açıklamada, etkinliklerin Kıbrıslı okurları Mehmet Yaşın’ın yarım asrı aşan edebiyat yolculuğu ve yeni yayımlanan şiir külliyatıyla buluşturmayı amaçladığı kaydedildi.














