Bayülgen: “Kıbrıs’ı sadece otellerden ibaret sanmayın”

Mağusa Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Othello Kalesi'nde kapalı gişe sahnelenen "Devlerin Savaşı" oyununun ardından konuşan Okan Bayülgen, Kıbrıs'ın yalnızca otellerle anılmaması gerektiğini belirterek, kültür ve sanat sayesinde Kıbrıs insanıyla buluşmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Bugün Kıbrıs

Mağusa Belediyesi tarafından düzenlenen Mağusa Kültür ve Sanat Festivali kapsamında dün akşam Othello Kalesi’nde sahnelenen “Devlerin Savaşı” adlı tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü. Başrollerini Okan Bayülgen ile Celal Kadri Kınoğlu’nun paylaştığı oyun, kapalı gişe sahnelenirken, gösterimin ardından sanatçılar izleyicilerle söyleşide bir araya geldi.

“KIBRIS’I KÜLTÜRÜYLE TANIYIN”
Söyleşide konuşan Okan Bayülgen, Kıbrıs’ın yalnızca turizm tesisleri üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, “Kıbrıs’ın yalnızca otel lobileri, etkinlik alanları ve otel odalarından ibaret görülmemesi gerekiyor” dedi.

Tiyatro sayesinde kültür mekânlarında izleyiciyle buluşmanın kendileri için büyük değer taşıdığını ifade eden Bayülgen, “Kıbrıs insanıyla tanışmaktan büyük mutluluk duyduk” sözleriyle festivalin kendileri açısından anlamına işaret etti.

Söyleşinin ardından Bayülgen, izleyicilerin arasına inerek katılımcılarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafları çektirdi.

BU AKŞAM FİKRİ KARAYEL SAHNEDE
Öte yandan Mağusa Kültür ve Sanat Festivali bu akşam müzikle devam edecek. Mağusa Belediyesi’nin verdiği bilgiye göre, Mağusa Kent Orkestrası ile Fikri Karayel, saat 21.00’de Othello Kalesi’nde sahne alarak festival izleyicileriyle buluşacak.

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi