Kanatlı: “Yasaklarınız geçicidir, mücadelemiz kalıcı”
Güç-Sen Başkanı Ediz Kanatlı, “Tepkiler çığ gibi büyüyüp meclisin içine kadar taşmıştır” diyerek hükümetin geri adım atması gerektiğini söyledi.
Kanatlı: “Yasaklarınız geçicidir, mücadelemiz kalıcı”
Güç-Sen Başkanı Ediz Kanatlı, “Tepkiler çığ gibi büyüyüp meclisin içine kadar taşmıştır” diyerek hükümetin geri adım atması gerektiğini söyledi.
Bugün Kıbrıs
Güç-Sen Başkanı Ediz Kanatlı, yönetenlerin ülkeyi sürüklediği ortamın sendikaları grev ve eyleme zorladığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Yönetenlerin ülkeyi sürüklediği kaos ortamı, biz sendikaların grev ve eylemler yapmasına neden oldu. Yolsuzluk soruşturmaları, rüşvet iddiaları, sahte diploma davaları, basına ve sosyal medyaya ceza yasası ile sansür girişimleri, haberleşme, iletişim altyapısının devredilmesi çabaları, alçak orman arazilerinin yapılaşmaya açılması için düzenlemeler, son olarak da tüm çalışan, emekli, asgari ücretliyi etkileyecek hayat pahalılığını donduran yasa tasarısı önerisi ile tepkiler çığ gibi büyüyüp, meclisin içine kadar taşmıştır.”
“GREVLER YASAKLANDI, DAVALAR OKUNDU”
Eylemler sırasında sendika üyelerine yönelik adımlar atıldığını belirten Kanatlı, süreci şöyle aktardı:
“Günlerce süren eylemler sırasında, sendikamızdan iki üyemize ve başkanımıza davalar okundu, grevin dördüncü gününde, Limanlar ve diğer şubelerdeki grevlerimiz yasaklandı.”
“YASAKLAR GEÇİCİDİR, MÜCADELEMİZ KALICI”
Grevlere yönelik yasak kararlarına tepki gösteren Kanatlı, şu ifadeleri kullandı:
“Tam katılımla gerçekleşen grevlerimizden rahatsız olup yasaklayan yönetenlere hatırlatmak isteriz ki, yeni koyduğunuz yasakların bitmesine 48 gün kaldı, daha önce koyduğunuz Ercan Grev yasağı da bugün itibari ile sona erdi! Yasaklarınız geçicidir, mücadelemiz kalıcı!”
“HAK ARAMA SADECE GREVLE SINIRLI DEĞİL”
Kanatlı, çalışanların hak arama mücadelesinin farklı yollarla da süreceğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Ayrıca belirtmek isteriz ki çalışanların hak arama mücadelesi yalnızca grevle sınırlı değildir, yasalar çerçevesinde başka eylem yollarına da sahip olduğumuzu, yasal olarak, bir ay içinde ödenmesi gereken mesailerimizin, dört ay geriden ödendiğini de vurgulamak isteriz.”
“HÜKÜMET YASAYI GERİ ÇEKMELİ”
Açıklamasında hükümete çağrıda bulunan Kanatlı, şu ifadeleri kullandı:
“Süreç ilerlerken yasa gücünde kararname yayınlayıp, tepkiler sonucu geri çeken hükümet, şimdi de yasayı geri çekmeli ve tasarrufa, çalışandan, emekliden değil, sermaye sahipleri, casinolar, oteller, vergi toplanamayan şirketlerden başlamalıdır.”
“MECLİS SÜRECİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Kanatlı, hükümetin toplum nezdinde güven sorunu yaşadığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
“Hükümetin tüm toplumun gözünde güven sorunu yaşadığı açıkça ortadadır, bu sebeple sendikamız, ortak mücadele ettiğimiz diğer sendikalar ile birlikte pazartesi günü meclisteki sürecin takipçisi olacaktır.”













