Meteoroloji’den uyarı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Dairesi, bölgede etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışlara karşı uyardı; sel, taşkın ve yıldırım riskine karşı tedbir çağrısı yaptı.

Bugün Kıbrıs

Meteoroloji Dairesi tarafından yapılan uyarıya göre, bu akşam (1 Nisan 2026) saat 21.00 ile yarın öğlen (2 Nisan 2026 ) saat 12.00 arasında bölgede sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yapılan son değerlendirme ve analizlere göre yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olacağı belirtildi.

SEL VE TAŞKIN RİSKİ
Açıklamada, yağışların yer yer 21 ila 50 kilogram/metrekare seviyesine ulaşabileceği ifade edilerek, sel ve taşkın başta olmak üzere dolu, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

VATANDAŞLARA TEDBİR ÇAĞRISI
Meteoroloji Dairesi, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hem yetkililerin hem de vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle ani su baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi.

Yayımlanan uyarı şöyle:

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi