EPSTEIN DOSYASI | Bill Clinton da Kongre’de ifade verdi: “Hiçbir şey görmedim, yanlış bir şey yapmadım”
Eşi Hillary Clinton da dün aynı komiteye ifade vermişti.
EPSTEIN DOSYASI | Bill Clinton da Kongre’de ifade verdi: “Hiçbir şey görmedim, yanlış bir şey yapmadım”
Eşi Hillary Clinton da dün aynı komiteye ifade vermişti.
Eski ABD Başkanı Bill Clinton, Temsilciler Meclisi Denetim Komitesi önünde kapalı kapılar ardında gerçekleşen uzun sorguda, Jeffrey Epstein ile ilişkisi hakkında suçlara ilişkin “hiçbir şey görmediğini” ve “yanlış bir şey yapmadığını” belirtti.
Tüm gün süren kapalı oturumda, Epstein dosyalarında ismi ve fotoğrafları olan Clinton’a sorular yöneltildi. Clinton, açılış beyanında Epstein’ın yaptıklarından “en ufak bir şüphesi olsa” ilişkisini keseceğini, uçağına binmeyeceğini ve “kendisi ihbar edeceğini” vurguladı. İfadesinin ardından yayımladığı videoda da “Ne kadar fotoğraf gösterilirse gösterilsin Epstein’ın suçlarından haberim yoktu” dedi ve tüm dosyaların açıklanması, mağdurlara adalet sağlanması çağrısında bulundu.
Şimdiye kadar öne çıkan Epstein mağdurları tarafından her iki Clinton hakkında da herhangi bir yanlış davranış iddiası yöneltilmedi. Çift başlangıçta komitenin celplerini siyasi motivasyonlu bulduklarını belirterek direnmiş, ancak Kongre’ye itaatsizlik soruşturması riski üzerine ifade vermeyi kabul etmişti. Ardından da komitedeki oturumun şeffaflık adına canlı yayınlanmasını talep etmişlerdi.
İsmi Epstein dosyalarında yüzlerce kez geçen Clinton’a, Epstein ve kimliği tespit edilemeyen bir kadınla jakuzide çekilmiş olan fotoğrafı soruldu. Clinton, yanındaki kişinin kim olduğunu bilmediğini ve cinsel ilişki yaşamadığını söyledi.
Clinton, Epstein ile temasının 2001’de başkanlıktan ayrıldıktan sonraki hayır işleri bağlamında başladığını, 2008’deki ilk mahkumiyetinden önce ilişkisini kestiğini ve pişmanlık duyduğunu daha önce belirtmişti.
Komite Başkanı Cumhuriyetçi James Comer, sorgunun “çok verimli” geçtiğini, Clinton’ın her soruya yanıt verdiğini belirtti. İfadenin video kaydı ve tam metni önümüzdeki günlerde yayımlanacak.
Comer, Clinton çiftinin ifadelerinin “tarihi” olduğunu, Gerald Ford’un 1974’te gönüllü ifadesinden sonra Kongre önünde ifade veren ilk eski bir başkan olduğunu kaydetti. Kongre tarihinde sadece 6 kez görevdeki veya eski bir başkan ifade vermişti.
Demokratlar ise Clinton’ın ifadesinde Başkan Donald Trump ile ilgili “ek bilgiler” ortaya çıktığını savunarak Trump’ın da sorgulanması çağrısını tekrarladı. Komitenin önde gelen Demokrat üyesi Robert Garcia, “Başkanlar ve eski başkanların komite önünde ifade vermesi için yeni bir emsal oluştu” dedi.
Trump, dün gazetecilere “Clinton’ın sorgulanmasını görmek hoşuma gitmiyor” yorumunda bulunmuştu.














