Deliller konuşuyor, adalet susuyor! I İsias Otel davasında yine hayal kırıklığı…
Bilirkişi raporuna rağmen mahkeme tutuklama taleplerini reddetti; oğlu İzcan’ı kaybeden anne Feriha Yiğittürk “Evlatlarımızın hayatını kaybetmesine yol açan ihmaller ortada, adalet neden susuyor?” diyerek karara tepki gösterdi.
Deliller konuşuyor, adalet susuyor! I İsias Otel davasında yine hayal kırıklığı…
Bilirkişi raporuna rağmen mahkeme tutuklama taleplerini reddetti; oğlu İzcan’ı kaybeden anne Feriha Yiğittürk “Evlatlarımızın hayatını kaybetmesine yol açan ihmaller ortada, adalet neden susuyor?” diyerek karara tepki gösterdi.
Bugün Kıbrıs
Adıyaman’daki otel faciasında yaşamını yitiren 72 kişiyle ilgili duruşmada, bilirkişi üç sanığın kusurlu olduğunu rapor etti; mahkeme ise kamu görevlilerinin tutuklanması talebini reddetti — aileler ve sivil toplum örgütleri karara tepki gösterdi.
İsias Otel davasının dünkü duruşmasında tansiyon yükseldi. Bilirkişi raporu açık kusur tespitleri yaparken mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanması yönündeki talepleri reddetti. Oğlu İzcan’ı kaybeden anne Feriha Yiğittürk, yargı kararına isyan ederek “Deliller konuşuyor, emsaller ortada… Kalpler çığlık atıyor: Adalet neden susuyor?” diye sordu; aileler “Adalet enkaz altında kaldı” tepkisini yineledi.
FERİHA YİĞİTTÜRK: “DELİLLER KONUŞUYOR, EMSALLER ORTADA… KALPLER ÇIĞLIK ATIYOR: ADALET NEDEN SUSUYOR?
“Bugün, Şampiyon Meleklerimizin adalet mücadelesinde bir kez daha yüreğimizi yakan bir karara tanıklık ettik. Bilirkişi raporunun açık ve kamu görevlilerinin net suçlu olduğunu belirtmesine rağmen, mahkeme heyetinin hiçbir şey yokmuş gibi davranması vicdanlara sığmaz. Evlatlarımızın hayatını kaybetmesine yol açan ihmaller, eksiklikler ve sorumsuzluklar açıkça ortadayken, verilen bu kararın vicdanlarda bir karşılığı yoktur. Evlatlarımızı emanet ettiğimiz Adıyaman’da hukuk doğru çalışmak zorundadır… Bize defa defa acı yaşatmayın… Yeter… Elbet hesaplaşacağız… Adalet yerini bulana kadar bir adım geri atmayacağız.”
Dava kapsamında 6 kamu görevlisi “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçlamasıyla yargılanıyor; duruşma dosyasında bilirkişi raporu ve tanık ifadeleri merkezi rol oynuyor. Mahkeme bir sonraki duruşmayı













