Erdoğan: “Yeni emperyalist oyunda Kıbrıs adası da menüde”

"Bölgemizde kurulan yeni emperyalist oyunda Kıbrıs adasının da menüye eklenmek istendiğine dair güçlü sinyaller alıyoruz."

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Kıbrıs ile ilgili, “Bölgemizde kurulan yeni emperyalist oyunda Kıbrıs adasının da menüye eklenmek istendiğine dair güçlü sinyaller alıyoruz. Kıbrıs Türklerinin iki devletli çözüm temelinde yürüttükleri hak, özgürlük ve adalet mücadelesine daha fazla omuz vermenizi bekliyorum. Ana vatan ve garantör ülke olarak Kıbrıs Türk halkını asla yalnız bırakmayacak, haklı davalarında daima yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 41. İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Toplantısı’nın açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Suriye’nin bölge ekonomisiyle entegrasyonu hem Suriye’ye hem de bölgemize somut katkılar sunacaktır. En kritik ayağını teşkil eden ulaştırma projelerinin hayata geçirilmesi konusuna yoğunlaşmamız hayati öneme sahiptir.

Suriye’de ekonomik kalkınmanın önünde ciddi engel oluşturan yaptırımlar bizim de gayretlerimizle kalkıyor. Gelinen aşamada artık özel sektörün de yatırımlarını Suriye sahasına yönlendirmesini teşvik ediyoruz. Bu doğrultuda İSEDAK çatısı altında Suriye’ye özel destek programını başlatıyoruz.Suriye’nin yeniden ayağa kalkması, bir an önce eski günlerine kavuşması temel önceliğimizdir.

Bölgemizde kurulan yeni emperyalist oyunda Kıbrıs adasının da menüye eklenmek istendiğine dair güçlü sinyaller alıyoruz. Kıbrıs Türklerinin iki devletli çözüm temelinde yürüttükleri hak, özgürlük ve adalet mücadelesine daha fazla omuz vermenizi bekliyorum. Ana vatan ve garantör ülke olarak Kıbrıs Türk halkını asla yalnız bırakmayacak, haklı davalarında daima yanlarında olacağız.

Çok zorlu bir dönem tecrübe ediyoruz. Birbirimize daha sıkı kenetlenmemiz, sorunların üzerine kararlılıkla gitmemiz gerekiyor.

Türkiye, İsrail saldırılarının başladığı ilk günden itibaren soykırıma en güçlü tepkiyi veren ülkelerden biri oldu. Kalıcı ateşkesin temini ve barışın sağlanması yolunda büyük çaba sarf ettik. ABD Başkanı Trump’ın da ateşkesin tesisinde ortaya koyduğu iradeden ötürü teşekkür ediyorum. Hamas, anlaşmaya riayet noktasında kararlı görünüyor; ancak İsrail’in sicilinin karanlık olduğunu görüyoruz. Bahanelerin arkasında saklanarak ateşkesten bu yana 200’ün üzerinde masumu katleden bir yönetimle karşı karşılayayız. Yalnızca sivilleri değil, barışa giden yolu da hedef alan bu saldırılar İsrail – Filistin meselesine adil ve kalıcı çözüm bulma arayışının önüne geçemeyecek. Gazze halkına daha fazla insani yardım ulaştırmamız ve imar çalışmalarına başlamamız gerekiyor. İsrail hükûmeti bunu da engellemek için elinden geleni yapıyor.

Son günlerde Faşir’de sivil halka yönelik katliamları, göğsünde taş değil kalp taşıyan hiç kimse kabul edemez, buna sessiz kalamayız. Sudan’ın toprak bütünlüğünü, egemenliğini, bağımsızlığını korumalıyız. Sudan halkının yanında olmamız ehemmiyet arz ediyor. İSEDAK Kobi Programı ile KOBİ’lerimiz arasında güçlü işbirliği ağları oluşturuyoruz. Henüz dahil olmamış ülkeleri bu programa katılmaya çağırıyorum.”

WWL

WWL

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "2" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }