İsrail, en az 4 gazeteciyi daha öldürdü
Ofis yaptığı açıklamada, “Nasser Hastanesi’ne yönelik saldırıda dört gazetecinin şehit olmasıyla birlikte, gazeteci şehitlerin sayısı 244’e yükselmiştir” dedi.
İsrail, en az 4 gazeteciyi daha öldürdü
Ofis yaptığı açıklamada, “Nasser Hastanesi’ne yönelik saldırıda dört gazetecinin şehit olmasıyla birlikte, gazeteci şehitlerin sayısı 244’e yükselmiştir” dedi.
El Cezire Arapça’nın bildirdiğine göre, Nasser Hastanesi’ne yönelik İsrail saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükseldi.
Ölenler arasında dört gazeteci de bulunuyor: El Cezire foto muhabiri Muhammed Salameh, kameraman Muaz Ebu Taha, kameraman Hossam el-Masri ve foto muhabiri Mariam Ebu Dakka.
Gazze Hükümeti Medya Ofisi, kısa süre önce Nasser Hastanesi’ne yönelik İsrail saldırısında ölenler arasında dört gazetecinin de bulunduğunu doğruladı.
İsrail ordusu, Gazze Şehri’ni ele geçirme ve nüfusu güneye sürme planını ilerletirken, Zeitoun ve Sabra mahallelerinin büyük bölümlerine yönelik saldırıları yoğunlaştırdı.
Açıklamada, “Gazeteci meslektaşlarımız, İsrail işgali tarafından Khan Younis Valiliği’ndeki Nasser Hastanesi’nde basın görevinde bulunan bir grup gazeteciye yönelik korkunç bir saldırı düzenlendiğinde şehit düştü ve birçok şehit bu suçun kurbanı oldu” denildi.
Açıklamanın devamında “İsrail işgalini, Amerikan yönetimini ve Birleşik Krallık, Almanya ve Fransa gibi soykırım suçuna katılan ülkeleri, bu insanlık dışı ve vahşi suçları işlemekten tamamen sorumlu tutuyoruz.” denildi.