İtalya’dan Armani’ye 3,5 milyon Euro’luk ‘etik’ cezası

İtalya Rekabet Kurumu, ünlü moda markası Giorgio Armani’ye, çanta ve aksesuar üretiminde çalışan işçilerin tehlikeli koşullarda çalıştırıldığı yönündeki etik dışı uygulamaları nedeniyle 3,5 milyon Euro para cezası verdi.

İtalya Rekabet Kurumu’na göre Armani Grubu, “etik ve sosyal sorumluluğa dair gerçeği yansıtmayan, yanıltıcı beyanlarda” bulundu. Yapılan açıklamada, şirketin tedarikçi ve taşeronlar üzerinden yürüttüğü üretim süreçlerinde ortaya çıkan çalışma koşullarının, kamuoyuna sunduğu etik ilkelere uymadığı belirtildi.

Denetlemelerde, bazı makinelerde güvenlik sistemlerinin üretim hızını artırmak için söküldüğü ve bunun işçilerin sağlığını ciddi biçimde tehdit ettiği tespit edildi. Ayrıca hijyen koşullarının yetersiz olduğu ve birçok işçinin kayıt dışı çalıştırıldığı da rapora yansıdı.

Kurul, “Armani’nin etik ve sosyal sorumluluk açıklamaları, işçilerin gerçek koşullarıyla örtüşmüyor. Marka, kendi adını taşıyan deri çanta ve aksesuarları üreten işçilerin yaşadığı bu durumdan haberdardı” ifadelerine yer verdi.

Çalışanların hangi ülkelerde bulunduğuna dair bilgi verilmedi.

Giorgio Armani ise cezaya tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, karardan “hayal kırıklığı ve üzüntü” duyulduğu belirtilirken, markanın her zaman “şeffaf ve dürüst” davrandığı savunuldu. Şirket, karara itiraz edeceğini de açıkladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }