Özel okullar kararı geri aldı

“Aşılama tamamlanmadan okullar açılmayacak” diyen Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun açıklamalarına rağmen özel okullar dün velilere gönderdikleri mesajla pazartesi okulların başlayacağını duyurmuştu ancak dün akşam açıklanan Bakanlar Kurulu kararından sonra okulların açılmayacağı bu sabah velilere iletildi.

“Aşılama tamamlanmadan okullar açılmayacak” diyen Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun açıklamalarına rağmen özel okullar dün velilere gönderdikleri mesajla pazartesi okulların başlayacağını duyurmuştu ancak dün akşam açıklanan Bakanlar Kurulu kararından sonra okulların açılmayacağı bu sabah velilere iletildi. Dün akşam açıklanan kararlara göre okullar bir hafta daha kapalı kalacak ve online eğitime devam edecek.

Bilindiği gibi henüz eğitim sektörüne yönelik aşılama programı uygulanmadı ve ilk-orta okullarda toplam 5 bin 785 öğretmen, 2 bin 683 personel olmak üzere toplam 8 bin 468 kişi aşılanmak için sıra bekliyor.

Kıbrıs’ın kuzeyinde ilk ve orta eğitimde online eğitime katılım oranı yüzde 86 ve 5 bine yakın öğrencinin bilgisayarsı ve bin 500’e yakın öğrencinin ise internet bağlantısı yok.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi