Holguin, Hristodulidis ile görüştü

BM temsilcisi Maria Angela Holguin, Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ile yaptığı görüşmenin ardından, New York’ta yapılacak konferans öncesinde iki toplum için iyi bir gelecek sağlamak amacıyla Güven Yaratıcı Önlemler üzerinde sıkı ve ara vermeksizin çalışacağını açıkladı.

TAK

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar, bugün Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya geldi. RİK’in haberine göre yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Holguin, New York’ta yapılacak konferans çalışmaları sırasında önemli bir başarı elde etmek ve iki toplum için iyi bir gelecek sağlamak amacıyla Güven Yaratıcı Önlemler konusunda kararlılıkla çalışacağını ifade etti.

“MÜZAKERELERİN YENİDEN BAŞLAMASI HEDEFİMİZ”
Kıbrıslı Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, müzakerelerin yeniden başlatılması konusunda olumlu bir sonuç alınması hedefiyle çabaların sürdüğünü söyledi. Holguin’in, her iki tarafın müzakerecileriyle de öğleden sonra görüşeceğini belirten Letimbiotis, bu görüşmede Mart ayında gerçekleştirilen çoklu konferansın sonuçlarının değerlendirileceğini ifade etti.

Holguin’in müzakerelerin yeniden başlaması için yoğun çabalarını sürdürdüğünü kaydeden Letimbiotis, Holguin’in Güven Yaratıcı Önlemlere odaklanıp odaklanmadığına ilişkin soruya ise “Bu süreç müzakerelerin yerini tutmaz, hedefimiz müzakerelerin kaldığı yerden yeniden başlamasının sağlanmasıdır.” yanıtını verdi.

Letimbiotis ayrıca bu ay yapılacak çok taraflı konferansta Kıbrıs sorununun özünün de ele alınacağını, Rum tarafının görüşmelere hazır olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “uzlaşmaz” olduğu yönündeki bir soru üzerine ise Letimbiotis, “Bu baştan beri var olan bir durumdur. Kıbrıs sorununda gözlemlenen hareketlilik kesin değil, ancak çabalar sürmektedir.” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }