Bağımsızlık Yolu’ndan sert tepki: “Emir uçakla gelmiştir!”
Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Umut Ersoy: “Tayyip Erdoğan’ın uçağı iner inmez başlayan müdahale, talimatın nereden geldiğini açıkça ortaya koymaktadır.”
Bağımsızlık Yolu’ndan sert tepki: “Emir uçakla gelmiştir!”
Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Umut Ersoy: “Tayyip Erdoğan’ın uçağı iner inmez başlayan müdahale, talimatın nereden geldiğini açıkça ortaya koymaktadır.”
Bugün Kıbrıs
Bağımsızlık Yolu, Erdoğan’ın adaya gelişi sırasında barışçıl şekilde protesto yapan eylemcilere yönelik polis şiddetini Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti. Parti yetkilileri, anayasal hakların hiçe sayıldığını, müdahalenin hukuksuz ve siyasi talimatlı olduğunu belirtti.
Parti Meclisi adına açıklamayı okuyan Genel Sekreter Umut Ersoy, eyleme yaklaşık bir saat boyunca izin verildiğini, ancak Erdoğan’ın uçağının inişinden hemen sonra polis saldırısının başlamasının dikkat çekici olduğunu söyledi:
“Tayyip Erdoğan’ın uçağı yere iner inmez saldırının başlaması, talimatın nereden geldiğini açıkça göstermektedir. Emir, uçakla gelmiştir!”
“GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞ HAKKI HERKES İÇİNDİR”
Ersoy, gösteri ve yürüyüş hakkının halkın meşru ve anayasal bir hakkı olduğunu hatırlatarak bu hakkın yalnızca egemenlerin hoşuna giden fikirlerle sınırlı olamayacağını vurguladı:
“Bu hak, egemenlerin hoşuna giden fikirlerle sınırlı değil; tüm düşünceler için vardır. Polis saldırısı, yalnızca bu hakka ve hukuka değil, halkın iradesine de doğrudan tehdittir.”
“ZULME KARŞI DİRENİŞ MEŞRUDUR”
Açıklamada, Türkiye’de uygulanan otoriter yöntemlerin Kıbrıslı Türk halkına da dayatılmak istendiği belirtilerek şu ifadeler yer aldı:
“Bu baskı ve zorbalık, Türkiye halklarına reva görülen otoriter yöntemlerin bir benzeriyle, Kıbrıslı Türk halkının iradesini bastırma çabasından ibarettir. Aynı zulmün farklı coğrafyalardaki tezahürüdür.”
“ARTIK ÖRGÜTLÜ HALK İRADESİNİN ZAMANIDIR”
Bağımsızlık Yolu, bireysel tepkilerin yetersiz kaldığını, baskı karşısında örgütlü halk iradesiyle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı:
“İçinde bulunduğumuz tarihsel dönemeçte artık bireysel çıkışların değil, örgütlü halk iradesinin zamanıdır. Direniş örgütle anlam bulur, mücadele birlikte güçlenir.”
AVUKAT NAZLI: “SLOGAN BİLE ATMADAN TUTUKLANDILAR”
Avukat Cansu N. Nazlı, gözaltına alınan protestocularla yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada, eylemcilerin iyi durumda olduğunu ve hücrede tutulmadıklarını aktardı. Nazlı, “Protestocular herhangi bir slogan dahi atmadıkları sırada polisin müdahalesi ve tutuklamasıyla karşı karşıya kaldı” dedi. Polis kaynaklarından alınan bilgiye göre, gözaltındakilerin serbest bırakılmaları yönünde bir girişim olabileceği belirtildi.
“GÖZALTILAR DERHAL SON BULMALI”
Bağımsızlık Yolu, gözaltına alınan altı protestocunun derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. Açıklama şu sözlerle son buldu:
“Baskılar bizi yıldıramaz! Zulme karşı direniş meşrudur! Örgütlü halkı hiçbir güç yenemez!”