DiCarlo, Kıbrıs Sorunu için kritik temaslarda

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo bugün Atina'da, yarın Ankara'da...

Bugün Kıbrıs

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, gelecek ay Cenevre’de gerçekleştirilecek Kıbrıs sorununa dair gayri resmi genişletilmiş toplantının hazırlıkları kapsamında bugün Atina’da temaslarda bulunuyor.

Yunan diplomatik kaynakları, çok taraflı toplantının 17-18 Mart tarihlerinde yapılacağını belirtirken, Rum tarafı açısından iki devlet seçeneğinin masada olmadığını vurguluyorlar.

DiCarlo, saat 11:00’de Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis ile bir araya gelecek. Ardından, Rum lider tarafından sunulan beş öneriyi taşıyarak Ankara’ya geçecek ve Crans Montana’da kesintiye uğrayan müzakerelere geri dönme hedefiyle tüm süreci başarılı bir şekilde sonuçlandırmayı amaçlayacak.

Rosemary DiCarlo, yarın Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüşecek. Bu görüşme, Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yurtdışında bulunacağı bilgisi doğrultusunda gerçekleştirilecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }