Bugün Kıbrıs

Tüp bebek iddiaları sonrası inceleme: Bakanlık harekete geçti

Bugün Kıbrıs

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, BRT’de yayınlanan programa telefon bağlantısıyla katılarak tüp bebek merkezlerine ilişkin uluslararası basında yer alan iddialara dair açıklamalarda bulundu. Dinçyürek, söz konusu haberlerin ihbar olarak değerlendirildiğini ve ilgili merkez hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

“İDDİA DEĞİL, İHBAR OLARAK ELE ALDIK”
Dinçyürek, tüp bebek merkezlerinin bakanlığın denetimi altında olduğunu ve bu yıl evraksal denetimlerin tamamlandığını belirtti. Basına yansıyan içeriklerin ciddiyetle ele alındığını ifade eden Dinçyürek, “Basında yer alan iddiaları ihbar olarak değerlendirerek ilgili merkezde araştırmaları başlattık” dedi.

Bakanlık bünyesindeki kurulun konuyu değerlendirdiğini belirten Dinçyürek, ilgili merkeze gidildiğini ve sürecin başlatıldığını kaydetti. Sürecin sonunda elde edilecek bulguların kamuoyuyla paylaşılacağını da vurguladı.

ULUSLARARASI BASINA DA BİLGİ VERİLDİ
Dinçyürek, yürütülen sürece ilişkin uluslararası basın kuruluşlarının da bilgilendirildiğini belirterek, “Soruşturmanın başladığına dair, haberlerin yer aldığı uluslararası basın kuruluşlarını da bilgilendirdik” dedi.

“Kimse tereddüt etmesin, yasal boyutta gerekeni yapıyoruz” ifadelerini kullanan Dinçyürek, gerekli görülmesi halinde adli ya da idari soruşturma süreçlerinin de devreye sokulacağını söyledi.

“GEREKLİ TÜM ADIMLAR ATILACAK”
Konunun 2016 yılına ait bir dosyaya dayandığını ifade eden Dinçyürek, soruşturmanın dönemin mevzuatı çerçevesinde yürütüleceğini belirtti. Sürecin sonucunun ne olursa olsun açıklanacağını kaydeden Dinçyürek, daha fazla detay paylaşmanın süreci etkileyebileceğini söyledi.

Bakanlık olarak tespit ve araştırmaya dayalı hareket edeceklerini vurgulayan Dinçyürek, “Gerekli tüm adımlar atılacak” diyerek açıklamasını tamamladı.

Exit mobile version