Bugün Kıbrıs

İncirli: “Halk görüyor, bu düzen çürüdü”

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün hazırladığı “Kuzey Kıbrıs Yolsuzluk Algısı Raporu”na ilişkin yaptığı açıklamada, son yıllarda yaşanan gerilemeye dikkat çekerek, toplumda yolsuzluk ve rüşvet algısının derinleştiğini belirtti.

“SON BEŞ YILDA 10 PUAN DAHA GERİLEDİK”
İncirli, “Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International, TI) ölçütlerine göre hazırlanan ‘Kuzey Kıbrıs Yolsuzluk Algısı Raporu’nda son beş yılda on puan daha gerilediğimizi gördük ve bir kez daha utandık” dedi.

Rapora göre 180 ülke arasında 159’uncu sıraya gerilendiğini vurgulayan İncirli, “özellikle son 5 yılda yolsuzluk, rüşvet gibi olgular algının ötesine geçti” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR HAKLARINI ARAYAMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYOR”
Toplumda oluşan güvensizlik ortamına işaret eden İncirli, “İnsanlarımız haklarını arayamayacaklarını, işlerini rüşvet veya torpil olmadan halledemeyeceklerini düşünüyorlar, hatta yaşayarak görüyorlar. Öfke ve kırgınlık hissediyorlar” dedi.

“HALK HER ŞEYİN FARKINDA”
İncirli, hükümetin eleştirilerden kaçmak için farklı gündemler yaratmaya çalıştığını belirterek, “Hükümet karanlıklarını unutturmak için hep başkalarına saldırıyor, memlekete her gün biraz daha fazla zarar veren iktidarlarını korumak için düşman yaratmaya çalışıyorlar” dedi.

Toplumun yaşananların farkında olduğunu vurgulayan İncirli, “Ama halkımız her şeyin farkında, kimin bu ülkeye düşman olduğunu da kimin sahip çıktığını da çok iyi biliyor. Halk kararlı bir şekilde değişim istiyor” ifadelerini kullandı.

“HİÇ KİMSE MORALİNİ BOZMASIN”
Açıklamasının sonunda umut ve değişim vurgusu yapan İncirli, “Hiç kimse moralini bozmasın, sayılı gün çabuk geçer, gidecekler ve hep birlikte güzel bir geleceği yeniden kuracağız” dedi.

İncirli, “Halkın hakkını, halkla birlikte geri alacağız” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

 

Exit mobile version