Bugün Kıbrıs

Hayvanların itlafına son verilmesini istiyorlar

Bugün Kıbrıs

Güney Kıbrıs’ta şap hastalığı vakaları nedeniyle bazı çiftliklerde tüm hayvanların itlaf edilmesi uygulamasına tepki gösteren hayvancılar, uygulamanın durdurulmasını talep ediyor.

Tarım örgütleri, bugün Kıbrıslı Rum lider ile yapılacak görüşmede şap hastalığının tespit edildiği işletmelerde tüm hayvanların öldürülmesi uygulamasının sona erdirilmesini ve bunun yerine kapsamlı bir aşılama programı başlatılmasını isteyecek.

Tarım örgütlerinin temsilcileri dün akşam Aradippu’da hayvancılarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan üreticiler, taleplerinin karşılanmaması halinde eylem başlatacaklarını duyurdu.

Hayvancılar, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda önce geçici bir protesto düzenleyeceklerini, pazartesi gününden itibaren ise her gün yollarda olacaklarını açıkladı.

Öte yandan hayvanların itlafı sırasında bazı sorunlar yaşandığı bildirildi. Güvenilir bir kaynak, Kıbrıs Haber Ajansı’na (KYPE) yaptığı açıklamada, bazı hayvancıların Veteriner Hizmetleri’nin çalışmalarını engellediğini söyledi.

Aynı kaynaklara göre Tarım Bakanlığı, konuyla ilgili olarak Avrupa Komisyonu ile sürekli temas halinde bulunuyor. Bakanlığın, toplu itlaf uygulamasının durdurulması ve krizin yönetiminde bazı düzenlemelerin yapılması için Brüksel’e talepte bulunduğu belirtildi.

Ancak şu ana kadar Avrupa Komisyonu’nun tutumunda herhangi bir değişiklik olmadığı ifade edildi.

Exit mobile version