Bugün Kıbrıs
Kıbrıs’ta şap (aftöz ateşi) salgınıyla mücadele kapsamında güneydeki sığır çiftliklerinde ilk aşılama çalışmaları dün başladı.
İlk etapta, kuzeyden gönderilen 10 bin doz aşı kullanıldı. Yetkililer, önümüzdeki günlerde Avrupa Komisyonu tarafından temin edilen 529 bin doz aşının daha adaya ulaşacağını açıkladı.
Aşılama programında öncelik, Aradippou bölgesini kapsayan ve 3 kilometre yarıçapındaki “kısıtlama bölgesi”ne verildi. Bu alan, hastalığın yayılma riskinin en yüksek olduğu bölge olarak tanımlanıyor.
Çalışmaların daha sonra 10 kilometre yarıçapındaki “gözetim bölgesi”ne genişletileceği bildirildi. Yetkililer, aşılama sürecinin hastalığın kontrol altına alınması açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguluyor.
