Bugün Kıbrıs
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş ve Eğitim Sekreteri Süleyman Gelener, Mehmet Harmancı’yı ziyaret etti.
Ziyarette, karşılıklı geçişler konusunda yaşanan tıkanıklık ele alındı. KTÖS heyeti, Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Charalambos Prountzos’un Kaymaklı’da yeni geçiş noktası açılmasına ilişkin önerisinin ve Harmancı’nın bu yöndeki desteğinin yerinde olduğunu belirtti.
KERMİYA’DA 24 SAAT AÇIKLIK VE YENİ GEÇİŞLER TALEBİ
Görüşmede, Kermiya’daki tüm kabinlerin 24 saat açık tutulması gerektiği ifade edilerek Lefkoşa’da yeni geçiş noktalarının hayata geçirilmesi çağrısı yinelendi.
KTÖS, geçiş noktalarındaki yoğunluğun azaltılması ve iki toplum arasındaki temasın kolaylaştırılması için somut adımlar atılması gerektiğine işaret etti.
