Bugün Kıbrıs

Meclis direnişine toplumsal destek artıyor

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, UBP-DP-YDP hükümetine sert sözlerle yüklenerek fiber altyapısına ilişkin protokole karşı grev ve eylem kararı aldıklarını açıkladı.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Binbir türlü usulsüzlükle, yolsuzluk, hırsızlık, sahtekarlık, torpil, rüşvet, peşkeşle ülkemizi bataklığa çeviren, karanlığa sürükleyen, UBP-DP-YDP hükümeti şimdi de fiber altyapımızı peşkeş çekme derdine düşmüştür. Buna izin vermeyeceğiz.”

Eylem, eylem programını da duyurarak şöyle konuştu:

“Tüm Lefkoşa Merkez okullarımızda bugün (17/02/2026) 8:35-13:05 grevde olacak külliyede, meclis önünde toplanacağız.”

TEL-SEN VE KTAMS DA GREVDE
Fiber optik protokolüne karşı Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) da bugün tüm şubelerde ve Cumhuriyet Meclisi’nde tam gün grev uygulayacağını açıklamıştı.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan da, iletişim altyapısının peşkeş çekilmesine karşı bugün Telekomünikasyon Dairesi’nin tüm şubelerinde ve Cumhuriyet Meclisi’nde tam gün grevde olacaklarını duyurmuştu.

Exit mobile version