Bugün Kıbrıs
Kadın Eğitimi Kolektifi tarafından organize edilen ve 11 Şubat – 11 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan FEminiST Etkinlikler dizisi başladı. Eğitim seminerleri, film gösterimleri, sunumlar ve atölyelerden oluşan etkinliklerin ilki 11 Şubat Çarşamba akşamı yapıldı.
Etkinlik, Bağımsızlık Yolu ev sahipliğinde gerçekleşti. Kadın Eğitimi Kolektifi’nin açılış konuşmasının ardından “Feminizminizi Nasıl Alırsınız?” temalı eğitim semineri düzenlendi. Seminerde feminizm türleri ve aralarındaki farklar ele alındı. Programın devamında, toplumsal yaşamda ve mücadelede kadınların rollerine odaklanan bir drama atölyesi gerçekleştirildi.
SIRADAKİ DURAK: “BİLİM VE KADIN”
FEminiST etkinlikler dizisinin ikinci buluşması, Baraka Kültür Merkezi’nin Kızılbaş’taki lokalinde 14 Şubat Cumartesi saat 19.00’da yapılacak.
“Bilim ve Kadın” temalı sunumla başlayacak etkinlikte, “Marie Curie: Bilginin Cesareti” filmi gösterilecek ve ardından söyleşi düzenlenecek.
PROGRAM TAKVİMİ
14 Şubat Cumartesi – 19.00
Film Gösterimi, Sunum & Söyleşi
Tema: Bilim ve Kadın
Film: Marie Curie: Bilginin Cesareti
Yer: Baraka Kültür Merkezi
21 Şubat Cumartesi – 19.00
Feminizm Hakkında Ne Biling? (Quiz Night)
Yer: Baraka Kültür Merkezi
11 Mart Çarşamba – 19.00-20.30
Eğitim Semineri & Drama Atölyesi
Tema: Kadın – Emek – Özgürlük
Yer: Baraka Kültür Merkezi
Kadın Eğitimi Kolektifi, halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen FEminiST Etkinlikler dizisine, kadın özgürleşmesine ilgi duyan herkesi davet etti.
