Bugün Kıbrıs

AKSA merkezli enerji politikalarına karşı Makina Mühendisleri ve EL-SEN’den ortak mücadele kararı

Bugün Kıbrıs

KTMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), enerji alanında kamu yararını yok sayan uygulamalara karşı ortak mücadele kararı aldıklarını açıkladı.

KAMU ARAZİLERİ VE AKSA MERKEZLİ KARARLAR HEDEFTE
MMO ve EL-SEN tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Enerji Komitesi’nde alınan kararların kamu zararına yol açtığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Halkı pahalı elektriğe mahkûm edenlerin, kendi ihtiyaçları için kamu arazilerini kullanması kabul edilemez. Enerji Komitesi’nde alınan ve AKSA merkezli rant düzenini besleyen kararlar, kamu zararına yol açmaktadır.”

“VERİLER AÇIKLANMAZSA YARGIYA TAŞINACAK”
Açıklamada, kamu arazilerinin tahsisine ilişkin tüm teknik, hukuki ve ekonomik verilerin kamuoyuyla paylaşılması gerektiği belirtilerek, bu yapılmadığı takdirde sürecin yargıya taşınacağı uyarısında bulunuldu.

“ENERJİ ÜRETİMİ KAMUSAL BİR HİZMETTİR”
MMO ve EL-SEN, enerji politikalarına yönelik itirazlarını şu sözlerle sürdürdü:
“Enerji üretimi kamusal bir hizmettir. Yeni rant düzenlerine, keyfi anlaşmalara ve enerji arz güvenliğinin ipotek altına alınmasına sessiz kalmayacağız.”

Açıklamada, iki örgütün bu sürecin karşısında durmaya devam edeceği vurgulanarak, “Makina Mühendisleri Odası ve EL-SEN olarak, bu sürecin karşısında durmaya ve takipçisi olmaya devam edeceğiz” denildi.

Exit mobile version