Başbakanlık Afet ve Acil Durum Komitesi, vatandaşlara gerekmedikçe sokağa ve trafiğe çıkmamaları, resmi uyarıları dikkate almaları ve kendi güvenliklerini riske atacak davranışlardan kaçınmaları çağrısında bulundu.
Komiteden yapılan açıklamada, Meteoroloji Dairesi’nden alınan anlık veriler doğrultusunda hava koşullarına ilişkin gelişmelerin yakından izlendiği, yağışlar ve olası şiddetli rüzgârlar konusunda ilgili tüm kurumların koordinasyon içinde hareket ettiği belirtildi.
Açıklamada, Kaymakamlıklar, Sivil Savunma Teşkilatı ve belediyelerden gelen ihbar ve yardım taleplerine anında müdahale edebilmek amacıyla ihtiyaç duyulması muhtemel tüm ekiplerin hazırlandığı kaydedildi. Meteoroloji Dairesi’nin son değerlendirmelerine göre, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yanı sıra fırtınamsı veya şiddetli rüzgârların önümüzdeki süreçte yer yer etkisini artırarak devam edeceği ifade edildi.
“TEDBİRLİ DAVRANILMASI ÖNEM TAŞIYOR”
Akşam saatlerinden itibaren devam eden yoğun yağışlar dikkate alındığında, bazı bölgelerde su birikintileri ve akışa geçen yağışların görülebileceğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu nedenle sel ve taşkın riski bulunan alanlarda dikkatli olunması, dolu yağışı, yıldırım düşmesi, yağış sırasında kuvvetli rüzgâr ve yerel ölçekte hortum oluşumu gibi doğa olaylarına karşı tedbirli davranılması önem taşımaktadır.”
“DEVLETİN İLGİLİ TÜM KURUMLARI SAHADA”
Devletin ilgili tüm kurumlarının sahada görev başında olduğu vurgulanan açıklamada, ekiplerin olası olumsuzluklara karşı durumu anlık olarak izlediği belirtildi. Komite, vatandaşlara bir kez daha resmî uyarılara uymaları, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve can güvenliğini riske atacak davranışlardan kaçınmaları çağrısını yineledi.
