Bugün Kıbrıs
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Genel Başkanı Seran Aysal, kamusal nitelikli meslek örgütlerinin kendi alanlarını doğrudan ilgilendiren yasal değişiklik süreçlerinde dışlanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Aysal, bu yaklaşımın yalnızca meslek örgütlerini değil, toplumun tamamını yok saymak anlamına geldiğini ifade etti.
“MESLEK ÖRGÜTLERİNİ YOK SAYMAK TOPLUMU YOK SAYMAKTIR”
Aysal açıklamasında, devlet mekanizmasının hem toplum yararına hem de mesleki açıdan verimli işlemesinde kamusal nitelikli meslek örgütlerinin önemli rolü bulunduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Kamusal nitelikli meslek örgütlerinin, birebir kendi alanlarını ilgilendiren konularda yapılmak istenilen yasal değişiklik süreçlerinde yok sayılmasının, aslında toplumun yok sayılması olduğunu önceki benzer girişimlerde ve ısrar edilmesinde tepkimizi dile getirerek yapılan davranışın yanlış olduğunu anlatmıştık.”
Bu tutumun, devleti ve kurumlarını koruma sorumluluğu taşıyanlar açısından ciddi bir çelişki yarattığını belirten Aysal, “Bu davranış şekli, devleti ve kurumlarını koruma görevi olanların devleti de yok saymasıdır” dedi.
SAĞLIK HİZMETLERİ YASASI ELEŞTİRİSİ
Aysal, uyarıların dikkate alınmadığını belirterek, Sağlık Hizmetleri Yasası’nda yapılmak istenen düzenlemelere dikkat çekti. Açıklamada, “Belli ki; devleti yönetenler uyarılarımızı dikkate almamış ve şimdi de yasal söz sahibi olan Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni yok sayarak Sağlık Hizmetleri Yasası’nda düzenleme yapma girişiminde bulunmuştur” ifadeleri yer aldı.
KTTB İLE DAYANIŞMA MESAJI
KTMMOB Genel Başkanı Seran Aysal, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin bu süreçte ortaya koyacağı mücadelenin yanında olacaklarını da açık biçimde ifade ederek, “Bu süreçte göstereceği mücadelede Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile her zaman dayanışma içinde olacağını belirtirim” dedi.
