Bugün Kıbrıs
Ada genelini etkisi altına alan şiddetli yağışların ardından oluşan taşkınlar Mesarya Bölgesi’ne ulaşırken, bölgede suyun kontrollü şekilde yönlendirilmesi için çalışmalar sürüyor. Mesarya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, gelen suyun en az zararla Kukla Barajı’na tahliye edilmesi amacıyla sahada yoğun bir operasyon yürütüldüğü belirtildi.
ORTAK EKİPLER SAHADA
Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif, Su Dairesi ekipleri, Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek ve Geçitkale–Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım’ın bölgede koordineli şekilde hareket ettiği bildirildi. Açıklamada, su seviyesinin yaratabileceği riskleri en aza indirmek için kurumlar arası iş birliğinin sürdüğü vurgulandı.
Mesarya Belediyesi, sahadaki tüm ekiplerin olası tehlikeleri önlemek için çalışmalarına aralıksız devam ettiğini duyurarak bölge halkına dikkatli olunması çağrısında bulundu.
