Bugün Kıbrıs

Seçime katılım oranı yüzde 45,07’ye ulaştı

Bugün Kıbrıs

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Bertan Özerdağ, seçim süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, sabah 08.00’de başlayan oy verme işleminin 18.00’e kadar süreceğini hatırlattı.
Özerdağ, “Saat 11.00 itibarıyla oy verme oranı %13,43’tü, saat 13.00 itibarıyla %29,09’a yükseldi. Şimdi ise ülke genelinde ortalama %45,07’ye ulaşıldı” dedi.

“SOSYAL MEDYA İHLALLERİ VE PUSULA FOTOĞRAFLARI TESPİT EDİLDİ”
Özerdağ, bazı bölgelerde pusulaların fotoğraflarının çekilmesi gibi ihlallerin tespit edildiğini ve bunların incelendiğini açıkladı. Ayrıca, sosyal medya paylaşımlarında da sıkça kural ihlallerinin yaşandığını belirterek, “Vatandaşlarımızı, parti üyelerini ve adayları kurallara uymaları konusunda bir kez daha uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SAKİN VE DEMOKRATİK BİR SEÇİM GEÇİYOR”
Genel olarak seçimin sakin ve düzenli bir şekilde sürdüğünü belirten Özerdağ, saat 17.00’de yeni bir katılım oranı açıklanacağını duyurdu.

 

Exit mobile version