Bugün Kıbrıs
Avrupa Birliği tarafından finanse edilecek yeni bir hibe programı balıkçılar için duyuruldu. Program, sürdürülebilir balıkçılık, inovasyon ve topluluk gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.
EuniteCyprus tarafından yapılan açıklamaya göre, balıkçılara yönelik yeni AB fonu fırsatı için bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Programın açılış toplantısı 6 Ekim 2025 Pazartesi günü, saat 14.00–17.00 arasında Girne Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Açıklamada, tüm balıkçılar bu toplantıya davet edilerek, “Bu yaklaşan fırsat hakkında daha fazla bilgi edinmek için bilgilendirme toplantılarına katılın. Diğer toplantıların ayrıntıları yakında duyurulacaktır” denildi.
Yeni hibe programının, sürdürülebilir ve kazançlı bir balıkçılık sektörü için önemli bir adım olacağı vurgulandı.
Eunite Programı, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Avrupa Birliği Yardım Programı tarafından finanse ediliyor ve GIZ International Services tarafından yürütülüyor.