Bugün Kıbrıs

Macron, İsrail hükümetini hedef aldı: “İsrail’in imajını yerle bir ettiniz”

Macron, Tel Aviv yönetiminin Gazze’de başarısız olduğunu söyledi.

İsrail’in Kanal 12 televizyonuna konuşan ve Gazze’deki operasyonun başarısız olduğunu belirten Macron, “O kadar çok sivil kayıp ve mağdur yaratıyorsunuz ki, İsrail’in imajını ve güvenilirliğini sadece bölgede değil, her yerde kamuoyunda tamamen yerle bir ediyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Macron, Filistin Devleti’ni tanıyacaklarını ve bu kararın gerekli olduğunu vurguladı.

Batı Şeria’nın Hamas’la hiçbir ilgisi olmadığını söyleyen Macron, “Batı Şeria’daki yerleşimleri artırma projesi, amacı Hamas’ı dağıtmak değil, iki devlet olasılığını ortadan kaldırmak ve Filistin halkının bölgede barış içinde yaşama hakkını inkar etmek olan siyasi bir projedir.” diye konuştu.

İsrail’in istediği İran’ın nükleer programının sona ermesi konusundaysa yaptırımların yeniden uygulanacağına inandığını söyledi.

İran’dan gelecek bir balistik füze riskini hiçbir zaman küçümsemedik diyen Macron, İsrail’in tehdit altında olduğu iddiasına katıldığını ifade etti.

Exit mobile version