Bugün Kıbrıs
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 19 Eylül 2025 Cuma günü saat 14.00’te TC Elçiliği önünde protesto ve basın açıklaması yapacak. KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, hükümetin disiplin tüzüğü değişiklikleri ve okullardaki uygulamalarla kamusal eğitimi siyasal İslam doğrultusunda dönüştürmeye çalıştığını belirterek sert tepki gösterdi.
“KAMUSAL EĞİTİM BİLİMSEL VE LAİK İLKELERDEN UZAKLAŞTIRILIYOR”
Gökçebel açıklamasında, “AKP dayatmalarının uygulayıcısı durumuna gelen UBP-DP-YDP Hükümeti ve onun Eğitim Bakanı, kamusal eğitimde siyasal İslam dönüşümü için adımlarına devam ediyor. Disiplin Tüzüğü’nü değiştirerek kız çocuklarının istismar edilmesi üzerinden okullarımızda başörtüsü tartışması yaratarak bilimsel, laik, Atatürk İlkelerine bağlı eğitim anlayışı direk hedef yapılmıştır” ifadelerini kullandı.
“YAŞAM BİÇİMİMİZE ORGANİZE SALDIRI VAR”
KTOEÖS Genel Sekreteri, bu girişimlerin yalnızca bir eğitim tartışması olmadığını vurguladı: “Eğitimdeki dönüşüm, Kıbrıs Türk toplumunun yaşam biçimine, laik ve demokratik yapısına organize ve kasıtlı bir şekilde doğrudan saldırı amacı taşımaktadır” dedi.
“ÖĞRETMENLER BU DAYATMALARA BOYUN EĞMEYECEK”
Gökçebel, bu yıl okullar açılır açılmaz Atatürk Meslek Lisesi ve Bekirpaşa Lisesi’ne başörtülü öğrencilerin organize bir şekilde gönderildiğini belirterek şunları söyledi:
“Öğretmenlerimiz kararlıdır! Bu saldırılara boyun eğmeyecek, meşru olmayan bu dayatmalar normalmiş gibi izlemeyecek, direnecektir!”