Bugün Kıbrıs
Kıbrıs Türk Polis Güçlendirme Vakfı’nın (POLVAK) yeni Yönetim Kurulu belirlendi. Polis Genel Müdürü Ali Adalıer başkanlığında 9 Eylül 2025’te gerçekleştirilen toplantıda, yönetmelik doğrultusunda vakfın yönetim organları oluşturuldu.
Alınan kararlar doğrultusunda Yönetim Kurulu Başkanlığına Günay Çerkez, Asbaşkanlık ve Denetleme Kurulu Başkanlığına ise Salahi Ergin getirildi. Yönetim Kurulu’nda ayrıca Güliz Kaner, Mustafa Tunalı, Dimağ Çağıner, Nurettin Çırakoğlu, İbrahim Dağman ve Cemal Duba yer aldı.
Yönetim kurulunun tamamının iş insanları ve üst düzey yöneticilerden oluştuğu dikkat çekti. Vakfın açıklamasında, bu yapıyla polis teşkilatına mali ve idari kapasite sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.
POLVAK’ın yeni yönetimi 16 Eylül’de ilk toplantısını yaptı. Toplantıda denetim kurulunun oluşturulması ve ileriye dönük faaliyetlerin belirlenmesi ele alındı. Yönetim kurulu üyeleri, görevlerini büyük bir gurur ve sorumluluk bilinciyle üstlendiklerini ve polis teşkilatının gelişmesine katkı sağlamaktan onur duyacaklarını ifade etti.