Bugün Kıbrıs
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, seçim sürecinde gündeme getirilen “dava” söylemlerine yanıt verdi. Erhürman, “Söz konusu bir davaysa hukukçu benim” diyerek Cumhurbaşkanlığı’nın sembolik bir makam değil, Kıbrıs Türk halkının dünyaya açılan tek siyasi penceresi olduğunu vurguladı.
“GEÇMİŞ BEŞ YILA DAİR ANLATACAK HİKÂYESİ YOK”
Hakikat Web TV’de Ümit Bahşi’nin sorularını yanıtlayan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın beş yıllık görev süresine atıfta bulunarak, “Beş yıldır aday olduğu görevi icra ediyor. ‘Ben beş yılda şunları yaptım, şu hakları elde ettim, beş yıl daha istiyorum’ demesi gerekirdi. Ancak Ersin Bey’in geçmiş beş yıla dair anlatacak bir hikâyesi de, yurttaşları etkileyecek bir vizyonu da yoktur” dedi.
Seçim kampanyasında kendi icraatlarını anlatmak yerine rakip üzerinden propaganda yapılmasının özgüven eksikliği olduğunu belirten Erhürman, “Özgüven sahibi olmanız lazım, kendi üzerinizden konuşmanız lazım. Özgüven sahibi olmadığınız için benim üzerimden konuşuyorsanız, bu anlatacak hikâyeniz olmadığı içindir” ifadelerini kullandı.
“CUMHURBAŞKANLIĞI SEMBOLİK DEĞİL”
Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nın yetkilerine işaret ederek, “Bütün üçlü kararname atamalarında imzası vardır. YÖDAK başkanının atanmasında, ombudsmanın atanmasında belirleyici yetkileri olan bir makamdır. Cumhuriyet Güvenlik Kurulu’nun başında oturur. Bu kadar geniş yetki alanında anlatacak bir şeyiniz yoksa, görevde olmayan rakibiniz üzerinden propaganda yürütüyorsanız bu, geçmişe dair hikâyeniz olmadığını ve geleceğe dair vizyonunuz bulunmadığını gösterir” diye konuştu.
“EN ÖNEMLİ ZENGİNLİĞİMİZ İNSAN KAYNAĞIMIZ”
Erhürman, Kıbrıs Türk halkının sahip olduğu en önemli zenginliğin insan kaynağı olduğunu vurguladı: “Bu insan kaynağıyla 24 saat çalışarak çok fazla iş üretilebilir. Eskide olduğu gibi gurur duyulacak bir makam yeniden yaratılabilir. Kıbrıs Türk halkı yeniden hem kendisiyle hem kurumlarıyla gurur duyacak” dedi.
“İNSANLAR DEĞİŞİME KARAR VERDİ”
Seçim vizyonunu anlatan Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nın tarafsız, kapsayıcı ve halkın evi olacağını belirtti: “Benim taahhüt ettiğim cumhurbaşkanlığı halkın evi olacak, bir kişinin ve çevresindekilerinin köşkü olmayacak. Tarafsız olacak; bu benim net taahhüdümdür. Halkı gerçek anlamda kucaklayacak bir dönem başlayacak” dedi.
Sahada yurttaşlarla buluşmaya devam ettiklerini kaydeden Erhürman, “İnsanlarımız çok kararlı. Bu kararlılık bir değişim kararlılığıdır. İnsanlar değişime karar vermişler. Anketlerde gördüğümüz sonuçlarla gözlemlerimiz örtüşüyor. Memleketin dört bir yanını gezip görüşlerimizi anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.