Bugün Kıbrıs

Çalışma Bakanlığı’nda kriz: Müsteşarın yetkileri elinden alındı

Bugün Kıbrıs

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Bakan Sadık Gardiyanoğlu ile Müsteşar Tahir Serhat arasında yaşanan gerginlik, müsteşarın bazı yetkilerinin iptal edilmesiyle açıkça ortaya çıktı.

Kıbrıs Time yazarı Levent Özadam, bugün kaleme aldığı “Bakan-Müsteşar kavgası…” başlıklı köşe yazısında, bakanlıkta yaşanan krizin perde arkasını aktardı.

Edinilen bilgilere göre, 12 Ağustos tarihinde Müsteşar Tahir Serhat’ın çalışma izinleri portalındaki yetkileri iptal edildi ve Serhat artık portala erişim sağlayamıyor. Ardından 15 Ağustos’ta alınan bir başka kararla, Sosyal Sigortalar İdare Meclisi Başkanlığı görevi elinden alınarak yerine Berna Bayur getirildi.

Arka arkaya alınan bu kararlar, Bakan ile Müsteşar arasında süregelen anlaşmazlığın artık gizlenemediği şeklinde yorumlandı. Nihai karar için gözler Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a çevrilirken, bakanlıkta yaşanan bu çatlağın icraatları da sekteye uğrattığı ifade ediliyor.

Bakan ile müsteşar arasındaki görüş ayrılığının özellikle yabancılara verilen çalışma izinleri konusunda yoğunlaştığı, Serhat’ın bakanın talep ettiği bazı izinlere onay vermediği için krizin büyüdüğü kaydedildi.

Bakanlığın en üst seviyesinde ortaya çıkan bu anlaşmazlığın kabul edilemez olduğuna işaret edilirken, hem kurum içi huzurun hem de kamuoyunda oluşan soru işaretlerinin giderilmesi için sorunun acilen çözülmesi gerektiği vurgulanıyor.

Exit mobile version