Bugün Kıbrıs

Erhürman: “Çare değişimdir, sokak sandığı bekliyor”

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, ülkenin mevcut yapıyla yönetilemediğinin açık olduğunu belirterek, “Çare değişimdir. Değişimden başka çare kalmadı, sokak da bunu düşünüyor. Sokak değiştirmeye hazır, sandığın önüne gelmesini bekliyor. Cumhurbaşkanlığıyla ilgili sandık 19 Ekim’de geliyor, değişimin iradesi o sandığa yansıyacak.” dedi.

Kanal Sim’de Meyil Adakul’un sorularını yanıtlayan Erhürman, ülkeyi liyakat esasına göre yöneteceklerinin altını çizdi.

“DEĞİŞİM İRADESİ EKİM’DE SANDIĞA YANSIYACAK”
Ortada bir koalisyon hükümetinin olmadığını ifade eden Erhürman, mevcut yapının kendi haline bırakılması durumunda hemen erken seçime gidecek bir yapı olduğunu belirterek, “Bitse de gitsek havasındalar.” dedi. Ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin hiçbir şeye motive olmadığını söyleyen Erhürman, sürekli bakan değişikliği dedikodularının döndüğünü, günü kurtarma anlayışının hâkim olduğunu ifade etti.

Bürokraside liyakat ilkesinin kalktığını, eğitimde yeni dönemin nasıl başlayacağı, sağlıkta yaşanan devasa sorunların nasıl giderileceği, trafikte yaşanan ölümlerin nasıl önleneceği gibi konuların mevcut yönetimin gündeminde olmadığını vurgulayan Erhürman, “Bu saatten sonra bu yapının ülkenin geleceğine dair söyleyecek sözü yok.” dedi.

Bedelli askerlik bekleyen gençlerin de belirsizlik içinde bırakıldığını belirten Erhürman, “Algıyı yönetmeye çalışıyorlar ama ülkenin yönetilmediği çok açık ortaya çıkıyor. Çare değişimdir. Değişimden başka çare kalmadı, sokak da bunu düşünüyor. Sokak değiştirmeye hazır, sandığın önüne gelmesini bekliyor.” ifadelerini kullandı.

“LİYAKAT ESASINA GÖRE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Ekim ayından sonra ilk işlerinin çözüm iradesini masaya koymak olduğunu vurgulayan Erhürman, bunun sadece Kıbrıs sorununun çözümü için değil, öngörülebilirlik yaratmak açısından da önemli olduğunu belirtti. Uluslararası hukukla toplumun gençlerinin buluşma sürecinin başlayacağını ifade eden Erhürman, bu sürecin ekonomiye de öngörülebilirlik getireceğini söyledi.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in temaslarına da değinen Erhürman, diyaloğun ve diplomasinin devam etmesinin önemli olduğunu, ancak içeriğe dair büyük beklentisinin olmadığını kaydetti. Birkaç geçiş noktasının açılmasının gündeme gelebileceğini belirten Erhürman, “Bir iki geçiş noktası açacaksın diye önce Cenevre’ye gitmek, sonra da New York’a gidip Guterres’i ve garantörleri masaya oturtmak gerekli midir? Bu süreç, dünü yarına bağlayan süreçtir.” dedi.

“Birlikte yöneteceğiz” ilkesini çok önceden kullanmaya başladıklarını belirten Erhürman, memleketin sorunlarının büyüklüğü nedeniyle hiçbir siyasi partinin tek başına bu sorunları çözebileceğini iddia edemeyeceğini vurguladı. Erhürman, “Uzmanlarla ve liyakat esasına göre birlikte yönetme ihtiyacımız var. Halkımızın tüm kesimlerindeki yetişmiş insanlarımızla birlikte çalışacağız ve birlikte yöneteceğiz.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version