Bugün Kıbrıs

Barış güçleri sahnede: Houlguin’e ‘federal çözüm’ karşılaması

Bugün Kıbrıs

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs Özel Temsilcisi olarak yeniden atadığı Maria Angela Holguin Cuellar, çözüm umutlarını canlandırmak üzere yeniden adada. Holguin, yeniden görevlendirilmesinin ardından dün Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ile görüştü, Pazartesi sabahı ise saat 10.30’da Ersin Tatar’la görüşecek.

Tatar’la yapılacak görüşme öncesinde ise sivil toplum harekete geçiyor. Kıbrıs’ın iki toplumlu barış savunucularından Barış Derneği, Holguin’i saat 10.00’da Lefkoşa’daki Ledra Palas geçiş noktasında karşılayacak. Dernek üyeleri, “Federal Çözüm” çağrısı yapan pankartlarıyla Holguin’e destek mesajı verecek.

Dün gerçekleşen Hristodulidis-Holguin görüşmesinde de benzer bir umut havası hakimdi. Holguin, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Çok çalışmamız gerekiyor ama hâlâ bir şeyleri mümkün kılacak irade olduğuna inanıyorum” dedi. Hedef, Temmuz ayında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile yapılacak kritik toplantıya somut bir çerçeve ile gitmek.

Exit mobile version