Bugün Kıbrıs
Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola’yı Lefkoşa’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladı. Görüşmede, Kıbrıs’ın Schengen bölgesine 2026 yılında tam üyelik hedefi gündeme geldi.
RIK’in haberine göre Hristodulidis, Kıbrıs’ın bu hedef doğrultusunda yoğun çaba gösterdiğini vurgulayarak, Avrupa Parlamentosu’nun desteğine güvendiklerini ifade etti. Aynı zamanda yaklaşan Kıbrıs Dönem Başkanlığına da değinen Hristodulidis, Birlik içinde daha fazla bütünleşme ve daha fazla özerklik sağlayacak “iddialı bir sonuca” ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Kıbrıs sorununa da temas eden Hristodulidis, Avrupa Birliği’nin çözüm sürecinde belirleyici bir rol oynadığını ve elinde bu süreci başarıya ulaştıracak araçlara sahip olduğunu belirtti.
Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola ise, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik çabalarından dolayı Hristodulidis’e teşekkür etti ve Avrupa Parlamentosu’nun, Birleşmiş Milletler parametreleri çerçevesinde, iki bölgeli iki toplumlu federasyon temelindeki çözüm arayışını desteklemeyi sürdüreceğini kaydetti.