Bugün Kıbrıs

Karanlığa geçit yok: 2 Mayıs’ta yeniden meydanlardayız

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 2 Mayıs Perşembe günü eğitimde fırsat eşitliği, liyakat, demokratik yönetim ve laik, bilimsel eğitim talebiyle grev ve eylem gerçekleştireceğini duyurdu. Sendika, örgütlü olduğu tüm okul, kurum ve kuruluşlarda 08:00-12:40 saatleri arasında greve gidileceğini, aynı gün saat 17:00’de sendika binasında toplanarak miting alanına yürüyüş yapılacağını açıkladı.

“MÜCADELEMİZ TOPLUMSAL BARIŞ VE EŞİTLİK İÇİN”
KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş tarafından yapılan açıklamada, grev ve eylemin gerekçesi şu sözlerle ifade edildi:

“Geleceğimizi savunurken ödediğimiz bedel, çocuklarımıza bırakacağımız adil, eşit ve aydınlık yarınların en onurlu harcıdır. Adaletin, liyakatin ve nitelikli eğitimin egemen olduğu bir toplum için mücadele ediyoruz.”

Açıklamada, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık vurgulanırken, bilimsel eğitimden, laik yaşamdan, kamusal hizmetlerden ve toplumsal eşitlikten asla vazgeçilmeyeceği net şekilde belirtildi.

TALEPLER NET: LİYAKAT, LAİKLİK, TÜZÜĞÜN GERİ ÇEKİLMESİ
KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, grev ve mitingin gerekçesini şöyle açıkladı:

“Çocuklarımız için, eğitimde fırsat eşitliği için, liyakatli atamaların ve demokratik yönetimin teminatı için, bilimsel eğitim ve laik toplum yapımız için, Disiplin Tüzüğü’nün geri çekilmesi için, toplumsal barış, adalet ve çağdaş bir gelecek için irademize ve Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkıyoruz.”

“BU YOLU BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”
KTÖS, karanlığa karşı aydınlık bir gelecek için verilen bu mücadelenin yalnızca bir sendikal direniş değil, toplumsal bir sorumluluk olduğunun altını çizdi. Genel Sekreter Burak Maviş’in açıklaması şu çağrıyla son buldu:

“Bu yolu birlikte yürüyeceğiz. Karanlığa geçit yok!”

Exit mobile version