Bugün Kıbrıs

Kadın Girişimciler Konseyi’nden Yeşil Hat projesi: Kadınların ekonomik katılımı artacak

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Kadın Girişimciler Konseyi (KTTO-KGK) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Yeşil Hat Aracılığıyla Kadınların Ekonomik Katılımını ve Kadın Ekonomik Ortaklığını Artırma” projesi kapsamında hazırlanan stratejik plan, düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı. Lefkoşa Lomi’de gerçekleşen etkinlikte, proje hedefleri ve uygulamaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

“KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ VE EŞİTLİĞİ DESTEKLİYORUZ”
Açılış konuşmasını yapan KTTO-KGK Başkanı Eda Kervanlı, projenin kadınların ekonomik katılımını artırmayı, toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeyi ve çok paydaşlı bir koalisyon oluşturmayı hedeflediğini belirtti. “Kadınların ekonomik güçlenmesini teşvik ederek, Kıbrıs genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeyi amaçlıyoruz” dedi.

2026 YILI HEDEFLERİ
Sunumda, projenin temel hedefleri arasında kadın girişimciliği oranını yüzde 13,1’den yüzde 15’e çıkarmak, kadınların iş gücüne katılım oranını yüzde 34,9’dan yüzde 38’e yükseltmek ve kadınların ekonomik güçlenmesini destekleyen çok paydaşlı bir koalisyon oluşturmak yer aldığı ifade edildi.

KADIN EKONOMİK ORTAKLIK PLATFORMU (KEOP)
Proje kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek Kadın Ekonomik Ortaklık Platformu’nu (KEOP) kurduğu belirtildi. 25 Ekim 2024 tarihinde imzalanan ortak mutabakat metniyle kurulan platformda KTTO-KGK, Genç İş İnsanları Derneği (GİAD), İş Kadınları Derneği (İKD), Cyprus Entrepreneurship Station (CES), Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (KTÜKD), Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi, Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi (4K Koop) ve Tatlısu Kadın Kooperatifi (TAT-KA Koop) yer aldı. KEOP, toplumsal cinsiyet eşitliği misyonuyla faaliyetlerine başladı ve kadınların ekonomik güçlenmesi alanında bir stratejik plan oluşturdu.

KADIN LİDERLİK AKADEMİSİ
Proje kapsamında hayata geçirilen Kadın Liderlik Akademisi, liderlik eğitimleri ve mentorluk programları sunarak kırsal ve dezavantajlı bölgelerdeki kadınları güçlendirmeyi hedefliyor. 2026 yılına kadar 700’den fazla kadına mentorluk ve eğitim verilmesi planlanıyor.

GELENEKSEL KALIPLARA MEYDAN OKUMA
Proje, farkındalık kampanyaları ve etkinlikler yoluyla toplumsal cinsiyet normlarını sorgulamayı ve kadınların ekonomik faaliyetlere katılımının avantajlarını savunmayı amaçlıyor. “Kadınların büyüme ve iş birliğini teşvik ettiği sürdürülebilir bir ekonomik ortam yaratmayı hedefliyoruz” denildi.

KTTO-KGK, bu projeyle kadınların ekonomik hayatta daha aktif bir şekilde yer almasını ve Kıbrıs genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlendirilmesini hedefliyor.

Exit mobile version