Bugün Kıbrıs

ALKOLLÜ MAMA FACİASI

Bugün Kıbrıs
Fotoğraflar: Doğan Samer

BUGÜN TABURCU OLACAKTI
Türkmen ailenin yaşamını yitiren Mihrimah isimli minik kızları bugün taburcu olacaktı ancak hastanede yaşanan ihmaller zinciri onu yaşamdan kopardı. “Çocuğum çok iyiydi, gülüyordu” diyen acılı anne onu kollarına almayı beklerken kötü haberi aldı. Cuma günü alkollü mama içirilen bebeğin Cumartesi öğlen öldüğü aileye bildirildi. Otopsi isteyen annenin ısrarı sonucu bebeğe alkollü mama içirildiği ortaya çıktı ve diğer bebeklerin kurtarılması için alarma geçildi.

SAKLAMAYA ÇALIŞTILAR
6 bebeğin ailesi Pazar günü medyaya sızan haberler sayesinde durumu öğrendi. Hastaneye akın eden aileler bebekleri hakkında bilgi istedi. Saatlerce süren sessizliğin ardından Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, kısa ve tepki çeken bir açıklama yaptı. Aileler Dinçyürek’e bebeklerinin durumunu neden sakladığını sordu, Bakan Dinçyürek, “Polis soruşturmanın selameti açısından, deliller karartılmasın diye gizli kalmasını istedi” dedi. Tepkiler daha da büyüdü.

BAKAN GÖREVDE, 5 TUTUKLU
Üstü örtülmeye çalışılan skandalla ilgili 5 kişi tutuklandı. Hemşirelerin kadrolu oldukları öğrenildi. Tıbbi alkolün olması gereken şişelerde değil de pet su şişelerinde olması kamudaki sistemi bir kez daha gözler önüne serdi. Hastaneleri denetlemekle görevli olan Sağlık Bakanlığı ve yöneticiler hakkında ailelerin dava açacağı öğrenildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gidecek davada aşağıdan yukarıya ihmali olan herkes dava edilecek.

Exit mobile version