Bugün Kıbrıs

“Uyuşturucu içeren şeker” iddialarına karşı gümrükte tedbir alındı

Bugün Kıbrıs

Son günlerde sosyal medya ve internet üzerinden yayılan “Çocuklara Ücretsiz Dağıtılan Şekerlerde Uyuşturucu İddiası” başlıklı haberle ilgili olarak, Polis Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Haberde, oyuncaklı şekerlerin içinde uyuşturucu madde bulunduğuna dair iddiaların yer aldığı ve bu durumun velileri tedirgin ettiği belirtilmişti.

Polis, yapılan araştırmalar sonucunda, bu iddiaların yurt dışında yaşanan bir olaya dayandığını ve ülkemizle bir ilgisinin bulunmadığını açıkladı. Bununla birlikte, benzer bir olayın yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığı ve konu hakkında soruşturma başlatıldığı vurgulandı. Özellikle, söz konusu şekerlerin ülkeye ithal edilebileceği ihtimali göz önünde bulundurularak, Gümrük ve Rüsumat Dairesi yetkililerine bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

Polis Genel Müdürlüğü, halkın bu tür hassas konularla karşılaşması durumunda 155 POLİS İMDAT, 156 NARKOTİK gibi acil hatlardan yetkililere ulaşabileceğini hatırlattı. Ayrıca, çocukları ve aileleri ilgilendiren konularda basın kuruluşlarının daha dikkatli davranmasının önemli olduğu vurgulandı.

Exit mobile version