Bugün Kıbrıs

Helin’in katili 5 davadan da suçlu bulundu

Bugün Kıbrıs

İskele’de 25 Ocak 2023 tarihinde vahşice katledilen 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur cinayetinde, sanık Sefer Buğra Altundağ’ın cezası, sosyal tahkikat raporunun mahkemeye sunulma şekli nedeniyle yarına ertelendi. Sanık avukatı, mahkemeye sunulacak olan raporun savcı tarafından okunmasına itiraz ederek, raporun sosyal hizmet uzmanı tarafından sunulmasını talep etti. Bu itirazın kabul edilmesi üzerine dava ertelendi.

Davanın karar aşamasında Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Dağlı, sanık Sefer Buğra Altundağ’ın, tasarlayarak (tahammüden) adam öldürme de dahil olmak üzere beş farklı suçtan oybirliğiyle suçlu bulunduğunu açıkladı. Sanığın, tasarlayarak ve planlı öldürme dışındaki suçlamaları kabul ettiğini belirten Dağlı, savunmasında suçu tahrik sonucu ve bir anlık öfkeyle işlediğini öne sürdüğünü ifade etti.

Sanık, maktulenin kendisine “abi” diye hitap ettiğini ve “Sizi polise şikayet edeceğim, öldürteceğim” demesi üzerine baba korkusuyla cinayeti işlediğini iddia etti. Ancak Hasan Dağlı, mahkemenin elde ettiği delillere göre sanığın cinayetten vazgeçme fırsatı olduğu halde bu şansı değerlendirmediğini vurguladı. Sanığın, çekiçle saldırının ardından kalıp tahtasıyla da maktulenin başına vurduğunu ve ardından olay yerinden uzaklaşarak delilleri yok etmeye çalıştığını belirten Dağlı, sanığın Güney Kıbrıs’a kaçtığını ve ardından yakalanarak kuzeydeki yetkililere teslim edildiğini de dile getirdi.

Mahkemede okunan otopsi raporuna göre, maktule kafa kemiği kırığı, beyin kanaması ve boyun kırığı nedeniyle yaşamını yitirdi. Mahkeme Başkanı, sanığın maktuleye defalarca vurduğuna ve bu eylemin bir anlık öfkenin ötesine geçtiğine dikkat çekti. Ayrıca, genç kızın kendinde olmadığı sırada sanığın nasıl cinnet geçirmesine sebep olduğu sorunun da yanıtsız kaldığını kaydetti. Dağlı bütün bu olgular ışığında, sanık Altundağ’ın eylemlerini planlı bir şekilde gerçekleştirdiğinin belirlendiğini ifade etti.

Hasan Dağlı, sanığın baba ve şikayet korkusu bahanesiyle cinayeti işleyip kaçma ve delilleri yok etme planını adım adım uyguladığını belirterek, oybirliğiyle tüm suçlardan mahkum edildiğini duyurdu. Ancak sanığın cezası, sosyal tahkikat raporunun sunulma şekli nedeniyle yarın açıklanacak.

Exit mobile version