Bugün Kıbrıs

Provokasyonlar başladı I Ankara TUSAŞ’ta canlı bomba: Özel harekat timleri bölgede; ölü ve yaralılar var

Ankara Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi’nde 15.30’da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyede bir canlı bomba kendisini patlattı ve ardından çatışma çıktı. Bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Çatışma devam ediyor. İddialara göre; içeri sızan saldırganlar oldu ve F-16’ların olduğu alanda rehineler var.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, olayın terör saldırısı olduğunu belirterek; “Şehit ve yaralılar var” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Ankara TUSAŞ’ta personelin vardiya değişikliği sırasında ana nizamiyede canlı bomba patladı, bölgeye özel harekat timi, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Personel, güvenlik amacıyla sığınaklara alındı. Çatışma devam ediyor. İçeri sızan saldırganların bazı çalışanları rehine aldığı iddia ediliyor.

Saldırganların fotoğrafı ortaya çıktı

Exit mobile version