Bugün Kıbrıs

CTP Genel Sekreteri Akansoy’dan Tatar’a erken seçim eleştirisi

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, hükümetin yaşadığı iç anlaşmazlıklar ve ülkenin içinde bulunduğu siyasi çıkmazla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akansoy, Meclis’te yeterli çoğunluğu sağlamakta zorlanan hükümetin, halkın sorunlarına çözüm bulma kapasitesini yitirdiğini belirtti. Hükümetin etkisizliğini eleştirerek, erken seçimden kaçınılmasının ülkenin geleceğine zarar vereceğini ifade etti. Akansoy, “Taşların yerli yerine oturması ve iradenin halka iadesi neden bu kadar korkutuyor?” diye sordu.

Akansoy’un sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

“İktidar partileri içerisinde birkaç anlaşmazlık oldu diye sen Meclisi çalıştırmayacan, memleketi kaosa sürükleyecen, bir yerde yanlış yapıyorsun, diye düşünüyorum ben. Senin 21 milletvekilin var, onların 29. Eğer böyle yaparsan sana Başkan yardımcılığını seçtirmeyecekler. Siyaset bir yere kadar, zorla memleketi seçime götüremen sen.” diyor Sayın Ersin Tatar. (Erçin Şahmaran, 22 Ekim, Kıbrıs Postası)
Çok ilginç bir akıl yürütme doğrusu.

Hükümetin 29 Milletvekili var, ancak kendileri 26’yı bulup Meclis Başkanı seçemiyor (birkaç anlaşmazlık olmuş). Hükümet Milletvekillerinin neden oy vermediğinin, neden oylarını çift mühür ile yaktığının, uzun süredir parti bütünlüğünün kaybolduğunun, bunun Yasama ve Yürütmede çok ciddi sorunlar yarattığının hiçbir önemi yok.

Oysa halkın sorunlarına çare üretmek adına etkili bir hükümet olma kapasitesi çoktan aşıldı.

Bu durumda bunun sorumlusu ana muhalefet midir? Tüm gayrı yasallık, yolsuzluk ve kötü yönetim karşısında bizim kamu yararı gözeten denetleme ve sorgulamalarımız, siyasetimiz mi kaos yaratıyor?

Sayın Tatar, erken seçimden neden bu kadar korkuyorsunuz?

Hepimizin derdi, bu ülkenin geleceği ise, neden taşların yerli yerine oturmasından ve iradenin halka iade edilmesinden neden bu kadar çekiniyorsunuz?”

Exit mobile version