Bugün Kıbrıs

Mahkemede ara karar öncesi çarpıcı savunmalar: Avukatlar tahliye talep etti

Bugün Kıbrıs/Emine Yüksel

SAVUNMALAR VE İDDİALAR
Sanık Efe Bozkurt’un avukatı, müvekkilinin tutuklanma nedeninin sosyal medya baskısı olduğunu savundu. Yargılama sürecinde tutukluluğun ceza olmadığını belirterek, iddianamede yer alan otel altındaki garajın başka bir binaya ait olduğunu söyledi. Ayrıca, iddianamede belirtilen demirlerin kesilmediği ve diğer iddiaların gerçek dışı olduğunun raporlarda ywr aldığını kaydetti. Teknik raporların müvekkiline sorumluluk yüklemediğini belirterek Ahmet Bozkurt’un tahliyesini istedi. Mehmet Fatih Bozkurt’un binanın yapımında dahli olmadığını ve mevcut delillere göre tutukluluğunun sakıncalı olduğunu ileri sürdü.

Ahmet Bozkurt’un bir diğer avukatı, müvekkilinin suçlu olduğuna dair delil bulunmadığını vurguladı. Tutanaklardaki karot örnekleri ile test edilenler arasında farklar olduğunu belirterek, iş makineleriyle ezilen karotların örnek olarak alınmasına yaptığı itirazı tekrar. Ayrıca, kaçak kat konusundaki iddialarının da doğru olduğunu ileri sürerek, bu katın binayı yıkmadığını ve bu konuda raporların olmadığını söyledi. Kamuoyu baskısının müvekkillerinin tutukluluğunu uzattığını belirterek tahliye talebinde bulundu.

Mehmet Fatih Bozkurt’un diğer avukatı, kaçak katın asansör kulesine ait olduğunu ve bu alandaki değişikliklerin binayı etkilemediğini savundu. Bilirkişi raporlarının beklenmesi gerektiğini ifade ederek, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Müvekkilinin Adıyaman’da otomobil bayisi olduğunu ve kaçma ihtimalinin bulunmadığını vurguladı.

Halil Bağcı’nın avukatı da bilirkişi raporunu beklediklerini ve bu süreçte müvekkilinin serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme ara kararları saat 14.45’te açıklayacak. Avukatlar, müvekkillerinin tahliye edilmesi için iddianamenin çürütüldüğünü savundu. Duruşmanın sonucu merakla bekleniyor.

Exit mobile version