Bugün Kıbrıs

İsrail, Beyrut’taki hastanenin altındaki Hizbullah sığınağında milyonlarca dolar olduğunu iddia etti; Lübnan hükümetine çağrı yaptı

İsrail, Hizbullah’ı Beyrut’un güneyindeki Dahiye’de Sahel Hastanesi’nin altındaki sığınakta yüz milyonlarca dolar nakit para ve altın bulundurmakla suçladı, ancak kompleksi vurmayacağını açıkladı.

Dahiye’deki Sahel hastanesi kısa bir süre sonra boşaltıldı ve hastanenin müdürü Fadi Alame, Reuters’a yaptığı açıklamada iddiaların doğru olmadığını söyledi.

İsrail ordusu, hastanenin altında nakit para bulunduğunu kanıtlayamazken bunun yerine hastanenin altındaki bir sığınağı gösterdiğini iddia eden ve daha önce Hizbullah’ın eski genel sekreteri Hasan Nasrallah’ı saklamak için kullanıldığını söyleyen animasyonlu bir grafik yayımladı.

İsrail, paraya el koyması için Lübnan hükûmetine çağrıda bulundu.

Kısa bir süre sonra İsrail, Dahiye sakinlerine bölgedeki binaları vurmaya başlayacağı ve en az 500 metre uzağa gitmeleri gerektiği konusunda bir dizi uyarıda bulundu.

Hava saldırıları yaklaşık bir saat sonra başladı ve Beyrut bölgesinde şiddetli patlamalar duyuldu. Saldırılardan biri Lübnan’daki en büyük devlet hastanesi olan Refik Hariri üniversite hastanesinin girişinin hemen önüne isabet etti. Saldırıda aralarında bir çocuğun da bulunduğu en az 4 kişi öldü, 24 kişi yaralandı ve hastane patlamadan büyük hasar gördü.

Exit mobile version