Bugün Kıbrıs

Akansoy: “Demokrasinin külfeti olmaz, erken seçim şart”

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Haber Kıbrıs Web TV’de Muazzez Gazihan’ın sorularını yanıtladı. Akansoy, erken seçimi “külfet” olarak görenlere sert yanıt vererek, demokrasinin yük getirmeyeceğini vurguladı.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI: 15 ARALIK’TA SANDIĞA GİDELİM
Akansoy, CTP’nin erken seçim tarihini 15 Aralık olarak belirlediğini ve mevcut hükümetin halka hizmet edemediğini söyledi. UBP’nin iç sorunlarını çözmediği sürece ülkeyi yönetemeyeceğini belirten Akansoy, “Eğitim ve sağlık sistemleri çökmüş durumda,” dedi.

ADALET ARAYIŞI: İSİAS DAVASI OLASI KASTLA YARGILANMALI
İsias Davası’na değinen Akansoy, çocukların kaybının büyük bir acı olduğunu ifade ederek, davanın olası kastla yargılanması gerektiğini savundu.

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMALARINA TEPKİ
Başkanlık sistemi tartışmalarını doğru bulmadığını belirten Akansoy, “Sistem değişikliği bize hiçbir şey kazandırmaz,” dedi. Akansoy, CTP’nin geri adım atmayacağını ve UBP’nin oyununa gelmeyeceklerini vurguladı.

KIBRIS SORUNU: ÇÖZÜM BM ZEMİNİNDE OLMALI
Kıbrıs sorununun BM parametreleri çerçevesinde çözülmesi gerektiğini belirten Akansoy, Ersin Tatar’ın tezlerinin geçerlilik kazanmadığını söyledi. Geçiş kapılarının açılması gibi konuların önemine dikkat çekti ve Tufan Erhürman’ın cumhurbaşkanlığı konusunu ileri taşımak istediklerini ekledi.

Exit mobile version